Nikolić na misi u Kragujevcu

Izvor: Blic, 30.Mar.2013, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić na misi u Kragujevcu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je večeras misi u katoličkoj crkvi u Kragujevcu uoči Uskrsa, koji sutra slave vernici Rimokatoličke crkve širom sveta kao i pripadnici drugih zapadnih crkava.

Misu u crkvi Josipa Zaručnika BDM služio je župnik Stipo Vinojčić, koji je posle čitanja poslanice nadbiskupa Hočevara vernicima čestitao Uskrs.

Župnik je u izjavi novinarima pre početka mise rekao da je crkva u Kragujevcu najstarija katolička crkva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Srbiji, izgrađena 1883.

"Ovo je prvi put da predsednik dolazi kod nas i radostan sam što posećuje i male ljude, jer smo mi samo predstavnici jedne male crkve", rekao je župnik Vinojčić.

On je dodao da je tu crkvu pre četiri godine posetio princ Aleksandar Karađorđević, a prethodno su dolazili nunciji, kao i ambasador Hrvatske.

Vinojčić je podsetio da je ovo godina značajnih jubileja - 1.300 godina od slobode hrišćana, 1.150 godina od dolaska svetih Chirila i Metodija, 50 godina od Drugog vatikanskog koncila, a ovo je godina vere koju je proglasio bivši, a prihvatio aktuelni papa Franja.

Vinojčić je 18. župnik ove crkve i 22 godine opslužuje vernike iz 40 gradova centralne Srbije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.