Nikolić dovodi radnike iz drugih mesta da čiste Kragujevac

Izvor: Radio 021, 31.Jan.2015, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić dovodi radnike iz drugih mesta da čiste Kragujevac

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je da se nada "da su radnici "Čistoće" shvatili da problem čišćenja grada može da se reši iako oni štrajkuju".

"Pokazali smo da možemo da očistimo grad. U Kragujevac su danas došli drugi radnici da očiste đubre, a mogu to da urade i sutra i prekosutra", rekao je Nikolić sinoć gostujući na Radio televiziji Kragujevac.

Naglašavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da nema samo "Čistoća" problem sa isplatom plata, on je rekao da je svih 15 gradskih preduzeća u finansijskim problemima i da je za takvo stanje odgovoran bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović, koji je, kako je naveo, u tim preduzećima zaposlio od 1.000 do 2.000 ljudi iz svoje stranke, a grad ostavio u dugovima od 3,7 milijardi dinara.

Kamione iz Gornjeg Milanovca, Čačka, Užica, Kraljeva, Negotina, Niša i drugih opština Nikolić je dočekao na ulazu u grad. Štrajkači tvrde da su u Kragujevac stigla 24 kamiona.

Radnici "Čistoće" koji nisu dobili dve i po plate i naknadu za prevoz za pet meseci stupili su u štrajk, poštujući minimum procesa rada.

- Dolazak drugih radnika shvatili smo kao atak na naš štrajk. To je neprihvatljivo. Tražimo samo da nam se plati ono što smo odradili, naše parče hleba - kaže predsednik sindikata u "Čistoći" Marko Gavrilović.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nikolić: Grad će se čistiti uprkos štrajku

Izvor: Šumadija Press, 31.Jan.2015

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić se nada da su radnici "Čistoće" shvatili da problem čišćenja grada može da se reši iako oni štrajkuju.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.