Nikolić: Kragujevac duguje jedan i po budžet

Izvor: Politika, 16.Nov.2014, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Kragujevac duguje jedan i po budžet

BEOGRAD – Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nilolić izjavio da je račun tog grada u blokadi u iznosu jednog i po budžeta, iz teške situacije će u izaći uz pomoć države, a zaduživaće se samo za refinanrisranje postojećih kredita uz povoljnije uslove.

„Nismo pesimistični, pravimo ozbiljne planove onoga što smo zatekli u Kragujevcu - račun je u blokadi. Krgujevac duguje više od jednog i po budžeta. Nadam se da ćemo uspeti da se izvučemo uz pomoć vlade, državnog vrha >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i državnih institucija”, rekao je Nikolić na RTS.

Bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, rekao je pre nekoliko dana, da su, kada je reč o dugu tog grada, sabirane „babe i žabe”, ukazavši da sabiranje duga javnih preduzeća i naplate po kreditima nije realan dug.

Nikolić je istakao da oni javna preduzeća posmatraju u paketu sa svim ostalim službama te lokalne samouprave, a da se do iznosa duga došlo na osnovu izveštaja gradskih uprava i službi.

On je istakao da se nada da će Kragujevac uspeti da izbegne bankrot uz pomoć državnih institucija, naglasivši da je tom gradu potrebna stručna pomoć ljudi koji rade u ministarstvima, ali i Kragujevčana koji mogu da pomognu.

Nikolić je ukazao da do kraja godine dospevaju obaveze u iznosu od 700.000 evra što grad ne može da finansira, naglasivši da će morati da se uzimaju povoljniji krediti za refinanrisranje postojećih uz povoljnije uslove, a on se nada da će biti dobiti grejs period od 12 meseci i nešto duži period otplate.

Tanjug

objavljeno: 16/11/2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kragujevac duguje jedan i po budžet

Izvor: Studio B, 16.Nov.2014

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nilolić izjavio da je račun tog grada u blokadi u iznosu jednog i po budžeta, iz teške situacije će u izaći uz pomoć države, a zaduživaće se samo za refinansiranje postojećih kredita uz povoljnije uslove..."Nismo pesimistični, pravimo ozbiljne planove onoga...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.