Nikolić: Ciljamo trofeje i Evropu

Izvor: B92, 19.Jan.2012, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: "Ciljamo trofeje i Evropu"

Ubedljivom pobedom nad Partizanom protekle nedelje, kragujevački Radnički je potvrdio da će biti glavni konkurent "crno-belima" u borbi za trofeje.

Radnički se nalazi na tri pobede od mesta koje vodi na F4 ABA lige, ali sa utakmicom manje od rivala.

Pobedom nad aktuelnim šampionom tim Miroslava Nikolića je pokazao da je ozbiljan kandidat, pre svega za trofeje u domaćim takmičenjima.

Kada se u jesen 2009. godine, Miroslav Muta Nikolić vratio u rodni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kragujevac rekao je:

"Želeo bih da igramo što modernije – čvrsto u odbrani i raznovrsno u napadu. Još nisam u potpunosti zadovoljan i biće dosta teško, ali cilj nam je da u toku godine stvorimo prepoznatljiv, evropski stil igre. Treba da imamo što više kontranapada i kolektivnom igrom da dođemo do rezultata. Ne volim kada iskaču pojedinci, jer više nema tako kvalitetnih košarkaša kao ranijih godina."

Posle dve i po odigrane sezone na Jadranu, da li "modelu iz 2009.” odgovara današnji Radnički?

"Da, mislim da smo uznapredovali ove tri godine do tog željenog modela. Uvek sam se trudio kao trener, vodeći bilo koju ekipu, da igramo prepoznatljivo i lepo za publiku, a da imamo rezultate. To je teško postići, potreban je višegodišnji rad sa istim sastavom. Nažalost, odigrali smo i neke utakmice sa oscijalicajama, ali bitno je da igramo sve bolje i bolje. Selektovao sam tim koji odgovara i Radničkom i meni. Želim da igramo još tvrđe u odbrani, smeta mi što nam izostaju potrebni skokovi, ali bez obzira šta sam ja zamišljao da sve možemo mi pobeđujemo. To se prati i pohvaljuje. Kako kod domaće publike, u gradu i zemlji, tako i van Srbije čujemo reči hvale o "jednom malom klubu iz Kragujevca" koji je bio u senci "velikih" beogradskih timova-institucija. Za mene je naš Radnički srpska institucija, imamo tradiciju dugu devet decenija, za mene je Radnički – Real Madrid. Možda ću da zazvučim preambiciozno, ali u svaku utakmicu ulazim sa željom da pobedimo i tako vaspitavam igrače. Dosta smo uradili za neke mlade igrače koji su otišli iz kluba i sami tvrde da nakon "Mutinog drila" mogu da igraju ozbiljnu košarku. To je tako zato što uvek dajem šansu mladim igračima. Cilj mi je da oni pokažu svoj talenat kako bi ga kasnije i iskoristili. Mnoge smo mlade košarkaše razigrali, da bi nam potom otišli, a mi nismo bili i prilici da ih zadržimo većim plaćanjem”.

Kompletan razgovor sa Miroslavom Mutom Nikolićem možete pročitati u našoj rubrici iINTERVJUI.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.