Ni posle tri meseca nema nalaza veštaka o požaru u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jun.2017, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni posle tri meseca nema nalaza veštaka o požaru u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu

Više od tri meseca od požara u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, u kojem su poginule četiri osobe, javnosti nisu poznati detalji, uzrok, ni da li ima nečije krivice.

U eksplozija prilikom gašenja požara u Zavodu, 28. februara, poginuli su potpukovnik Miroslav Perišić, kapetan Darko Kostić i civili Dejan Kovačević i Željko Nikolić.

U Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu agenciji Beta je rečeno da se čeka izveštaj o veštačenju koje je povereno Nacionalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kriminalnističko-tehničkom centru MUP-a Srbije.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Danimir Banda

Portparolka Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu, Vesna Đorđević je objasnila da na osnovu nalaza veštaka, tužilac može da donese odluku o tome da li ima krivice i osnova za podnošenje krivične prijave ili ne.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Danimir Banda

- Tužilac može da, posle dobijanja nalaza veštaka, a pre donošenja odluke, naloži izvođenje dodatnih dokaznih radnji u vezi sa uzrokom požara u Tehničko-remiontnom zavodu - rekla je Đorđević.

(Telegraf.rs / Beta)


Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.