Nevreme u Beogradu i Kragujevcu

Izvor: RTS, 30.Maj.2013, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme u Beogradu i Kragujevcu

Beograd zahvatilo jako nevreme sa kišom i gradom veličine "zrna graška". U Kragujevcu olujni vetar odneo ceo krov sa zgrade, a nevremena bilo i u Smederevu.

Centar Beograda je oko podneva zahvatilo jako nevreme sa kišom i gradom veličine "zrna graška", a veliko nevreme sručilo se nešto kasnije i na Kragujevac.

Jaka kiša koja je počela da pada oko 11.50 sati je ubrzo prerasla u pravo nevreme sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gradom veličine "zrna graška".

Na Trgu Nikole Pašića vetar je oduvao krovove sa nekoliko štandova, a velike količine vode stvarale su ogromne probleme pešacima i vozačima.

Olujnog nevremena bilo je i u Smederevu i u Kragujevcu, koji je oko 13 sati zahvatila jaka kiša praćena olujnim vetrom, koji je sa krova stambene zgrade u naselju Aerodrom odneo kompletan krov, a srećom niko nije povređen.

"Olujni vetar odneo je limeni krov površine 100 kvadratnih metara sa stambene zgrade u ulici Vladimira Rolovića 33 u naselju Aerodrom", izjavio je Tanjugu načelnik odeljenja za elementarne i druge nepogode Dragoš Radovanović.

Stanari zgrade su u izjavi Tanjugu rekli "da je krov naknadno rađen, da su tužili izvođacca radova, jer nisu bili zadovoljno izvršenim radovima".

Olujni vetar trajao je oko 15-ak minuta i, prema dosadašnjim podacima Odeljenja za elementarne i druge nepogode, oborio je i jedno stablo u blizi Prve kragujevačke gimnazije, pri čemu je oštećeno jedno vozilo.

Usled olujnog vremena i sa stambene zgrade u centru grada, u neposrednoj blizini "Trga fontana", visi deo limenog krova.

Da li je u Kragujevcu još negde olujni vetar pričio štetu biće poznato kasnije, ali kiša i vetar su prestali i oko 14 sati Kragujevac je obasjavalo sunce.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevreme u Beogradu

Izvor: RTS, 30.Maj.2013

Beograd zahvatilo jako nevreme sa kišom i gradom veličine "zrna graška". Nevreme zahvatilo i Kragujevac i Smederevu. ..Centar Beograda je oko podneva zahvatilo jako nevreme sa kišom i gradom veličine "zrna graška", a veliko nevreme sručilo se nešto kasnije i na Kragujevac...Jaka kiša koja je...

Nastavak na RTS...

Oluja nosila krovove

Izvor: Večernje novosti, 30.Maj.2013

NEVREME u četvrtak nije dalo mira Srbiji. Beograd se probudio okupan saharskom kišom koja je u peščanožuto obojila automobile i fasade, a nešto kasnije prestonicu je "snašao" i grad veličine zrna graška. U Kragujevcu oluja je oduvala čitav krov stambene zgrade u naselju Aerodrom. Žuta kiša...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.