Izvor: Luftika.rs, 03.Jul.2023, 08:25

Našu pevačicu publika je obožavala, imala je specifičan glas, opaka bolest je uzela u 51. godini

Nakon što su lekari u Srbiji učinili sve što su mogli, pomoć je potražila i u Americi.
Pevačica Vera Nešić stekla je veliku popularnost krajem osamdesetih godina prošlog veka zahvaljujući specifičnoj boji glasa.
Publika je sa oduševljenjem slušala njene izvedbe sevdalinki, ali i novokompovane folk muzike koja je tokom devedesetih bila izuzetno popularna.
Baš u tom periodu, Vera izdaje neke od svojih najvećih hitova poput „Bez tebe jutro ne sviće“, „Ti si mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << srce slomio“, „Probudi me“…
Ova Kragujevčanka izuzetno je bila vezana za rodni kraj, pa se njena pesma „Zaspala je Šumadija“ smatra simbolom ovog kraja.








View this post on Instagram


















A post shared by @estradni.arhiv


Poslednji album objavila je za Grand produkciju 2006. godine, pod nazivom „Bolujem“.
Ubrzo je obolela od kancera, a preminula je 2011. u 51. godini života.
– Vera je preminula 10. januara u Finiksu, u Arizoni. Bol je ista kao i tada, ništa manja. Mi smo 30 godina bili u braku, u kom smo dobili dve ćerke – Katarinu i Emiliju. Išli smo zajedno i u osnovnu školu – rekao je njen suprug pre nekoliko godina za Kurir.
Nakon lečenja u Srbiji, pomoć su potražili i u Americi, prenosi Nova.
– Borila se s karcinomom do poslednjeg časa, tri godine je bolovala. Njeno lečenje je bilo završeno i u Beogradu i u Kragujevcu, pa smo onda došli ovde. To su bili strašni trenuci. Zamislite kad vam lekari kažu: ‘Potražite nešto drugo, vaše lečenje radioterapijom i hemoterapijom je završeno.’ Onda smo mi došli ovde kod ćerke Katarine u Ameriku.
Malo je poznato da je upravo Vera pevala prateće vokale Ceci na njenom debitantskom albumu i pesmi „Cvetak zanovetak“.
– Da, Ceca se tad pojavila na Ilidži i dobila debitantsku nagradu. Posle toga Vera joj je na prve dve ploče pevala prateće vokale, pa onda i Snežani Savić, Miroslavu Iliću, Milošu Bojaniću, Radiši Uroševiću i mnogim drugima. Snežana Đurišić, Ana Bekuta i Vera su to maestralno radile u tom periodu.
Naša pevačica i u 50. ne odustaje od borbe za potomstvo: „Dok god postoji nada neću se predati„

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

"BORILA SE SA KARCINOMOM DO POSLEDNJEG ČASA" Suprug naše pevačice progovorio o najtežim danima: "To su bili strašni trenuci"

Izvor: Blic, 03.Jul.2023

Vera Nešić je bila jugoslovenska i srpska folk pevačica, koja je popularnost stekla krajem osamdesetih godina prošlog veka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.