Nastavlja se natezanje ministarstva sa kragujevačkim rektorom

Izvor: Radio 021, 12.Apr.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se natezanje ministarstva sa kragujevačkim rektorom

Ministar prosvete Mladen Šarčević je danas potpisao upozorenje Savetu Univerziteta u Kragujevcu zbog toga što odbija da preduzme pet mera za otklanjanje nezakonitosti, kao i tri preventivne mere, naložene u Zapisniku Republičke prosvetne inspekcije.

Šarčević je nakon sednice Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje objasnio da nema ovlašćenje da naredi Univerzitetu da uradi nešto, već samo može da im da upozorenje.

Univerzitet u Kragujevcu sada ima rok od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 30 dana da odgovori na upozorenje ministra, kazao je Šarčević i dodao da je država sada u prednosti, jer to što taj Univerzitet radi, kaže, predstavlja nepoštovanje inspekcijskih naloga.

Republička prosvetna inspekcija u inspekcijskom nadzoru nad radom Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu utvrdila je ranije niz nepravilnosti i sačinila Zapisnik u kome je naložena mera da se odluči o zakonitosti upisa sina rektora Nebojša Arsenijevića, Aleksandra, na studije trećeg stepena školske 2012/2013. godine, dok je dekanu fakulteta, kao i Univerzitetu dat primeren rok za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti.

O postupanju i preduzetim radnjama dekan fakulteta je bio dužan da obavesti inspektore, a ukoliko u ostavljenom roku ne postupi po merama za otklanjanje nezakonitosti, inspektori će doneti rešenje o obavezi otklanjanja nezakonitosti.

Rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević ranije je odbacio sve navode iz Zapisnika o inspekcijskom nadzoru Republičke prosvetne inspekcije i rekao da neće podneti ostavku.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.