Najavljen Sajam zdravlja

Izvor: Kragujevac.rs, 06.Sep.2016, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljen Sajam zdravlja

Sajam zdravlja u Kragujevcu biće održan 16. i 17. septembra, na “Šumadija sajmu“ - najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u zgradi Grada. Organizator sajma je agencija “Dream factory production“, generalni pokrovitelj grad Kragujevac, partneri Dom zdravlja i Crveni krst Kragujevac, a generalni sponzor sajma kompanija “Hemofarm“.

Ovakvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << sajmovi ili bazari zdravlja predstavljaju najbolji mogući vid preventivne medicine sa ciljem da se stanovništvu stavi do znanja da je briga za zdravlje jedina, jedinstvena, da nema alternativu i da je zdravlje najveća moguća vrednost za svakog pojedinca. Sajm zdravlja ide u prilog itekako našim strateškim dokumentima, pre svega strategiji na nacionalnom nivou, strateškim dokumentima na lokalnom nivou gde je jedan od naših ključnih ciljeva unapređenje, razvoj primarne zdravstvene zaštite, a u okviru jačanja kapaciteta primarne zdravstvene zaštite svakako je akcenat na preventivi - kaže dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Prema rečima Dejana Veljkovića, organizatora sajma, Sajam zdravlja u Kragujevcu biće mnogo više od medicinske manifestacije. Ovogodišnji sajam obuhvatiće brojna predavanja iz različitih oblasti medicine, alternativne medicine, besplatne preglede i skrininge, radionice, promocije i zabavu. Za posetioce Sajma obezbeđeni su mnogobrojni popusti.

Nemamo tu kulturu da iako smo zdravi odemo da proverimo u kakvom je stanju naš organizam, u kakvom stanju je naše zdravlje, možda zato što se plašimo nekog lošeg ishoda ili nekih loših vesti. Upravo zato smo hteli da napravimo jedan ovakav Sajam zdravlja, da stvorimo tu kulturu kako kod ljudi u srednjem dobu, tako i kod mladih ljudi, da napravimo jedan sajam koji će biti zabavan, prijemčiv i koji će imati  širinu - kaže Veljković.

Gosti Sajma biće dr. Nada Macura i Maja Volk koja će predstaviti svoje knjige o zdravoj ishrani. Svoje proizvode na Sajmu će predstaviti beogradska firma “Enzita“ koja zastupa najpopularnije američke blendere. Bolnica “Ultrazvuk“, jedan od izlagača, organizovaće promociju jednog od najnovijih modela ultrazvučnog aparata firme “My Day“. Na Sajmu će prvi put učestvovati i predstavnici alternativne medicine kao što je “Reiki Srbija“. Organizatori najavljuju i modnu reviju na kojoj će se u ulozi manekena naći medicinsko osoblje Doma zdravlja koje će predstaviti medicinske uniforme kompanije “Senka“.

Dom zdravlja, organizovaće veliki broj besplatnih pregleda za posetioce Sajma kao što su merenje nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, indeksa telesne mase, skrining dijabetesa tipa 2, preglede kože i mladeža dermatoskopom. Dom zdravlja će u održati radionicu - Dečiji kutak “Bolnica za medvediće, ježiće i ostale drugare“ koja ima za cilj oslobađanje straha dece od “belih mantila“.

Savetovalište za mentalno zdravlje Doma zdravlja obaviće besplatni skrining na depresiju.

U susret Sajmu zdravlja, Crveni krst Kragujevca raspisao je nagradni likovni konkurs za predškolce na temu “Zdravlje znači“. Izložba dečijih radova biće deo programa Sajma zdravlja.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.