Najavljen Peti kragujevački polumaraton

Izvor: Kragujevac.rs, 25.Sep.2017, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljen Peti kragujevački polumaraton

Peti kragujevački polumaraton startovaće ispred zgrade Gradske uprave, u nedelju, 1. oktobra, sa početkom u 11,00 časova - najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare koju su predstavnici grada, zajedno sa organizatorom i Crvenim krstom Kragujevca najavili program i trasu maratona. Konferenciji za novinare prisistvovao je mladi uspešni kragujevački sportista Milutin Stefanović, ovogodišnjii promoter maratona.

- Grad je generalni pokrovitelj ove trke, ovo je već 5 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << za redom kako se održava, već jedan mali jubilej svima nama. Iz godine u godinu rastemo i mislim da je ove godine prava prilika da se pokažemo u najboljem svetlu i kroz veći broj takmičara i kroz samu organizaciju. Ovakve manifestacije su dobra promocija i grada i generalno sporta i zdravog načina života - rekao je Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta.

Prema rečima Nenada Lukovića, ovogodišnji Peti kragujevački polumaraton ujedno će biti i državno prvenstvo Srbije u trci na 21km. S tim u vezi, možemo očekivati i da se najbolji trkači naše zemlje, ove godine nadmeću na ulicama Kragujevca. Do sada su najavljeni takmičari iz Kenije, kao i iz bivših jugoslovenskih republika. Trčaće se centralnim gradskim ulicama, Zorana Đinđića - Nikole Pašića - 27. marta - Lepeničkim bulevarom do Metroa gde se pravi zaokret i vraća se nazad pored Knjižare “Most“. Trče se takva četiri kruga koja ukupno čine 21 km.

Milutin Stefanović, jedan od najuspešnijih mladih kragujevačkih sportista kaže da je izuzetna čast što mu je pripala uloga da bude promoter jednog ovakvog događaja za koji smatra da je verovatno najmasovnije sportsko dešavanje u gradu Kragujevcu.

- Što se samog maratona tiče, mislim da je to jedna izuzetna promocija sporta u gradu, koja će se odigrati pred ljudima, isred njihovih prozora i terasa, gde će moći da vide ljude koji se zaista bave sportom koji su došli tu iz različitih pobuda, iz rekreativnih ili profesionalnih, da učestvuju u tom sportskom događaju na jednom mestu - kaže Stefanović.

Crveni krst Kragujevca, već tradicionalno organizuje trku “Za srećnije detinstvo“, humanitarnog karaktera, koja će i ove godine biti deo Petog kragujevačkog polumaratona.

- Ova trka promoviše zdrave stilove života ali pre svega ima i humanitarni karakter tako što će sav prilog od prikupljenih startnih brojeva otići za pomoć ugroženoj deci našeg grada. Mi ovom prilikom pozivamo sve sugrađane da se priključe ovoj akcoji, neki od njih su učestvovali kao deca pa ih sada pozivamo da se ponovo pridruže kao roditelji, zajedno sa svojom decom. Pored trke “Za srećnije detinstvo“ koja startuje u 10 sati, sa plato Ispred Gradske uprave, pomenula bih još i Glazgov-brižni grad, naše donatore iz Škotske koji su za ovu priliki obezbedili skromne poklončiće za sve učesnike - rekla je Agata Živojinović iz Crvenog krsta.

Povodom Međunarodnog dana starijih, 1. oktobra,a pre starta trke, Crveni krst će organizovati šetnju veterana kao vid promocije međugeneracijske solidarnosti. Za najmlađe učesnike trke biće obezbeđeni zabavni sadržaji kao što su zabavni poligoni, stomatološki pregledi i saveti za rodotelje.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.