Nacionalni dan bez duvanskog dima 2017

Izvor: Kragujevac.rs, 30.Jan.2017, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalni dan bez duvanskog dima 2017

U okviru obeležavanja 31. januara, Nacionalnog dana bez duvanskog dima koji se ove godine obeležava pod sloganom “Odrasli puše i mene guše“, Institut za javno zdravlje uz podršku grada Kragujevca i u partnerskoj saradnji zdravstvenih i nezdravstvenih ustanova organizovao je niz aktivnosti. Tim povodom, u zgradi Gradske uprave u organizaciji sindikata lokalne samouprave danas je održana aktivnost prva u nizu - testiranje za pušače koji žele da se odviknu od te loše navike. Dvadesetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << zaposlenih radnika Gradske uprave uradilo je startne testove, osnovni - za merenje nikotinske zavisnosti kao i test za određivanje stimulacije za odvikavanje.

Prema rečima Miloša Radosavljevića, koordinatora u Savetovalištu za odvikavanje od pušenja na Institutu za javno zdravlje, programima koje godinama unazad sprovodi Institut, pušenje uspešno ostavi oko 30 odsto pušača.

U okviru obeležavanja ovog datuma, Instutut za javno zdravlje organizovao je konsultacije na Medicinskom fakultetu, u vrtiću “Poletarac“ na Aerodromu, za roditelje pušače predstavnici Savetovališta deliće informativni materijal u zamenu za cigaretu, a u nekoliko osnovnih i srednjih škola organizovana su predavanja na temu štetnosti pušenja, rekao je Radosavljević.

U Institutu za javno zdravlje, u okviru programa obeležavanja ovog nacionalnog dana, građani ukoliko žele da uđu u program odvikavanja moći će da urade set testova u Savetovalištu za pušače u utorak, 31. januara od 12 do 14 časova ili sredu 1. februara od 14 do 16 časova.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.