Na novom putu Batočina - Kragujevac ruše nadvožnjak, most i petlju!

Izvor: Press, 29.Apr.2013, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na novom putu Batočina - Kragujevac ruše nadvožnjak, most i petlju!

Deo auto-puta koji je trebalo da spoji Kragujevac sa koridorom 10, otvorili su 2010. tadašnja ministarka NIP Verica Kalanović i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović. 
U ovu deonicu, dugu 4,6 kilometara, je uloženo oko pet miliona evra, izgrađena je bez ijednog papira, a pokazala se rizična za vozače. Nesreće su se najčešće dešavale kada su se vozači, neočekivajući iznenadno suženje, zakucavali u zaštitnu ogradu. 
Zbog čestih nesreća, Ljubiša >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Radojević, republički inspektor za državne puteve Ministarstva saobraćaja, izvršio je nadzor deonice i utvrdio da za celokupnu saobraćajnicu ne postoji rešenje o odobrenju za izgradnju. Ne postoji građevinska dozvola, dokument o prijavi početka radova, odobrenje za izmenu saobraćaja izdato od resornog ministarstva i upotrebna dozvola objekta. 
- Naloženo je naručiocu posla, gradu Kragujevcu, da u roku od pet dana navede razloge zbog kojih potrebna i zakonski propisana dokumentacija ne postoji. Odgovor nije nikada dostavljen, pa je rešenje o zaustavljanju saobraćaja postalo pravosnažno- stoji u obrazloženju odluke inspektora Ljubiše Radojevića.
Inspektor je rešenjem naložio JP "Putevima Srbije", kao i nadležnima za održavanje putne mreže da hitno zaustave saobraćaj na izgrađenoj deonici. "Putevima" je naređeno da bespravno izgrađenu traku puta Batočina- Kragujevac, ogradu i saobraćajnu signalizaciju poruše i uklone, ako i da put vrate u stanje pre bilo kakvih radova kako se ne bi dovelo u pitanje bezbedno odvijanje saobraćaja. 
Ovo bi značilo da "Putevi" moraju da sruše nadvožnjak preko pruge Lapovo-Kragujevac, dugačak 81 metar, most preko Lepenice, dužine 71 metar, kao i petlju Kapavac od 1,1 kilometra. 
 
Izvor: Blic
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.