NUNS:Zašto postupak traje 19 godina

Izvor: B92, 19.Dec.2013, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS:Zašto postupak traje 19 godina

Beograd -- NUNS pita Apelacioni sud u Kragujevcu kako je moguće da sudski postupak u kojem je nekadašnji urednik "Svetlosti" Miroslav Jovanović kažnjen, traje 19 godina.

Udruženje ocenjuje da je prekršeno pravo na efikasno sudjenje.

Apelacioni sud u Kragujevcu presudio je da urednik Miroslav Jovanović i nedeljnik "Svetlost", koji više ne izlazi, plate 790.000 dinara zbog teksta koji je objavljen pre 19 godina i štete koju su pretpreli vlasnici jedne privatne apoteke.

NUNS navodi da se ovakvim presudama i visokim odštetnim zahtevima vrši dodatni pritisak na medije.

U saopštenju se protestuje i zbog visine izrečene kazne.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NUNS protestuje zbog dužine suđenja

Izvor: RTS, 19.Dec.2013

Osnovno pravo na efikasno suđenje očigledno je prekršeno u sudskom postupku koji traje 19 godina, a u kojem je kažnjen Miroslav Jovanović, nekadašnji urednik "Svetlosti", saopštio je NUNS. ..Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je objašnjenje od Apelacionog suda u Kragujevcu kako je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.