NSZ: Preko 7.800 prijava za IT obuke, veliko interesovanje Nišlija

Izvor: juGmedia, 27.Jul.2018, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NSZ: Preko 7.800 prijava za IT obuke, veliko interesovanje Nišlija

Na konkurs za besplatne specijalističke informatičke obuke Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) stiglo je 7.859 ispravnih projava kandidata, najviše iz Beograda – 2.963, zatim sa područja Novog Sada – 826, slede Niš sa 821 i Kragujevac sa 471 kandidatom.

Najveće interesovanje je iskazano za obuke za Java programiranje (3.378 kandidata), zatim za Front-End Web programiranje (2.211), za obuke za Web aplikacije (913), obuke za PHP programiranje (532), obuke za .NET >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << programiranje (525) i za JavaScript (300).

Ovo je do sada, kako se ocenjuje u saopštenju, najveće interesovanje za obuke koje sprovodi NSZ.

Program specijalističkih informatičkih obuka predstavlja nastavak uspešno sprovedenog projekta Vlade Republike Srbije, koji je u 2017. pokrenuo Ministarski savet za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade RS Ana Brnabić.

Sledeća faza je odabir kandidata, u okviru koje se će se vršiti psihološko testiranje i provera znanja engleskog jezika, koje sprovodi Nacionalna služba.

U narednoj fazi selekcije će izvođači obuka testirati osnovno poznavanje rada na računaru. Prvi ciklus informatičkih obuka počinje u septembru u 10 gradova u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

IT prekvalifikacije: 826 kandidata iz Novog Sada

Izvor: Radio 021, 27.Jul.2018

Na konkurs za besplatne specijalističke IT obuke u Novom Sadu prijavilo se 826 kandidata...Novi Sad je drugi po redu grad u kojem se prijavilo najviše kandidata. Prvi je Beograd u kojem je prijavljeno 2.963 kandidata, a ukupno u celoj Srbiji njih 7.859 je zainteresovano da pohađa ovaj kurs...Najveće...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.