Muke Topolaca – kad se preko mosta ne može

Izvor: RTS, 28.Sep.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muke Topolaca – kad se preko mosta ne može

Grupa prevoznika, špeditera i meštana sa područja opštine Topola protestovala je jer je odlukom Ministarstva saobraćaja u mestu Manojlovci zabranjen prelazak preko mosta vozilima težim od tri i po tone. Sada ih, kažu, upućuju na zaobilazni put preko Kragujevca. Putovanje im je, tvrde, duže i do 100 kilometara, a troškovi ogromni.
Meštani sela Jarmenovci, Vojkovci i Manojlovci kažu da da zabrana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prelaska preko mosta vozilima težim od tri i po tone važi već tri godine. To prevoznicima, privrednicima i žiteljima pravi svakodnevne probleme.

"Kamionom sopstvenim ne mogu da dođem do kuće, trkam se sa milicijom, jurim se, begam, pišu mi kaznu", kaže Slobodan Stefanović iz Manojlovca.
Bojan Stefanović iz Manojlovca ističe da su isključeni iz sela. "Ne možeš da pređeš tu, ne možeš da oteraš šljivu u voćaru tu, ne možeš da predaš robu", dodaje Stefanović.
"Zna se koji autobusi prolaze, vidi se. Mi smo tu svaki dan, vidimo. A kamiončić tri i po tone, natovario čovek drva da preda i ne može da prođe", naglašava Mićan Ćatić, Gornja Šatornja.
Most u Manojovcima sagrađen je 1945. godine kao nemačka ratna reparacija. Posle toliko godina popustila mu je konstrukcija.
Put Topola–Rudnik je završen, ali problemi sa mostom su ostali. Merenja "Puteva Srbije" koja su vršena dva puta pokazala su da je most oštećen i da ga nije moguće rekonstruisati, već je potrebna izgradnja potpuno novog mosta.
Do tada najbrže rešenje je izgradnja pontonskog mosta preko Jasenice, a sa "Putevima Srbije" dogovoreno je da se izađe u susret meštanima.
"Privremene dozvole koje će 'Putevi Srbije' davati za meštane ovih sela koja gravitiraju i za fabričke kamione pošto je ovde najveća fabrika za preradu voća gde ljudi ne mogu sada sirovinu da dovezu niti da izvezu", objašnjava Dragan Jovanović, predsednik SO Topola.
Put Topola–Rudnik je veoma frekventna deonica u dužini od 28 kilometara. To je, kako ističu Topolci, žila kucavica njihove opštine. Zbog blokade puta saobraćaj na toj deonici bio je u prekidu dva sata.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.