Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2021, 13:35

Mozzart derbi u Kragujevcu, Čuka traži izlazak iz krize u Gornjem Milanovcu

Superliga Srbije: Radnički na „Čika Dači“ dočekuje Napredak, Brđani gostuju Metalcu

Sve smo bliži zimskoj pauzi, još četiri kola su ostala da se odigraju do „raspusta“, a to je mnogo fudbala, svašta na tabeli Superlige može da se promeni do tada. Ovog vikenda igraće se 18. kolo, s mnogo zanimljivih utakmica.

Mozzart derbi igra se u Kragujevcu. Najzad je sunce malo ogrejalo tim iz Šumadije. Posle sedam uzastopnih poraza uspeo je u Subotici da osvoje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bod (1:1) i to golom u 90. minutu. Poklopilo se dolaskom novog trenera Zorana Milinkovića, pa je ekipa odmah posle ovog rezultata dobila tračak samopouzdanja za naredno kolo u kojem na Čika Daču dolazi Napredak (13.00, Arena Sport). Kruševljani su na sjajnom petom mestu, iako u pet poslednjih kola imaju pobedu, poraz i tri remija.

Tradicija kaže da je Napredak u seriji od četiri vezane pobede nad Radničkim, a poslednji poraz je doživeo 2013.

"Svakako je velika stvar što smo na gostovanju u Subotici ostali neporaženi i osvojili vredan bod kojim smo prekinuli lošu rezultatsku seriju. Ipak, ta utakmica je iza nas i sada smo svi u potpunosti fokusirani na predstojeću utakmicu sa Napretkom, koja predstavlja veliki izazov za nas, s obzirom da nam se zbog trenutne situacije u kojoj se nalazimo nameće imperativ pobede. Mislim da su momci u potpunosti svesni važnosti predstojeće utakmice i da su spremni da izgaraju svih devedeset minuta kako bi došli do pobede, koja bi predstavljala snažan impuls za nastavak prvenstva“, istikao je trener Kragujevčana Zoran Milinković, koji će upravo u subotu imati svoj trenerski debi pred kragujevačkom publikom.

Napredak je rival za respekt, ekipa koja zauzima visoko peto mesto na prvenstvenoj tabeli i pruža odlične igre tokom čitave jeseni, naročito na svom terenu, mada i te kako zna da blesne i na gostovanjima. To se najbolje videlo u susretima sa TSC-om u Senti i protiv Metalca u Gornjem Milanovcu (17.00).

Uz iskusne igrače poput Saše Marjanovića i Petra Đuričkovića, Napredak u svojim redovima ima sijaset mladih fudbalskih bisera, kao što su prvi strelac ekipe Đorđe Jovanović i vihorni Srđan Kočić, koji uz dokazanog internacionalca Petra Kunića čine napadačku osovinu kruševačkog tima.

"Napredak je ekipa koja zaslužuje apsolutne pohvale za sve ono što je pokazala u dosadašnjem delu sezone. Trenutni položaj na tabeli omogućava im da u predstojeću utakmicu uđu znatno rasterećeniji u odnosu na nas. Ipak, verujem da će moji momci uspeti da izdrže pritisak i da će pružiti sto odsto svojih mogućnosti kako bi uzeli preko potrebne bodove. Pozvao bih ovom prilikom sve naše navijače, ljude kojima je Radnički u srcu, da dođu u subotu na “Čika Daču” i budu naš dvanaesti igrač na ovoj utakmici. Sigurno je da će momcima uz podršku sa tribina biti znano lakše da dođu do dobrog rezultata“, smatra Milinković.

13.00: (3,00) Radnički K. (3,30) Napredak (2,40)

Šef struke kragujevačkog superligaša Zoran Milinković za duel sa Kruševljanima neće moći da računa na povređene Uroša Blagojevića, Neđeljka Kovinića i Đorđa Jovanovića, dok su pod znakom pitanja Nemanje Tomića, Aleksandra Varjačića i Veljka Trifunovića, koji još uvek ne treniraju punim intenzitetom.

Čukarički je četiri meča bez pobede, tri vezana remija, a šansu za tri boda tim Saše Ilića ima u Gornjem Milanovcu protiv Metalca.

"Gledao sam poslednji meč Metalca protiv TSC-a, odigrali su skoro savršenu utakmicu. Na nama je da vratimo ekipu na pobednički kolosek. Jasno je da u ovom trenutku nismo favoriti na gostovanju Metalcu, i da ćemo morati da damo maksimum da izborimo dobar rezultat. Imaju trenera kojeg su istrpeli i posle možda malo lošijih rezultata, Lazetić je dugo šef struke, dao je svoj pečat toj ekipi. Njima je pobeda u Topoli donela mnogo samopouzdanja. Čeka nas dobar teren, siguran sam da će se tamo igrati kvalitetan fudbal“, rekao je Milan Savić, fudbaler Čukaričkog i dodao:

"Sa eventualna tri boda u Milanovcu možemo kompletnu situaciju da preokrenemo u svoju korist. Tek posle Metalca možemo da razmišljamo o narednim rivalima i preostala tri meča do kraja kalendarske godine. Momci iz Gornjeg Milanovca jedostavno igraju fudbal, ne žele da se izrazito brane“.

17.00: (4,00) Metalac (3,45) Čukarički (1,95)

U Metalcu igraju dvojica bivših igrača Čukaričkog, Stefan Cvetković i Marko Šarić.

SUPERLIGA SRBIJE – 18. KOLO

Subota

13.00: (3,00) Radnički K. (3,30) Napredak (2,40)

17.00: (4,00) Metalac (3,45) Čukarički (1,95)

Nedelja

13.00: (3,80) Kolubara (3,45) TSC (2,00)

13.00: (1,73) Radnički N. (3,50) Radnik S. (5,30)

14.25: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Spartak S. (19,0)

16.30: (11,0) Voždovac (6,25) Partizan (1,25)

Ponedeljak

15.00: (2,65) Novi Pazar (3,25) Proleter N. S. (2,70)

17.00: (1,65) Vojvodina (3,70) Mladost L. (5,70)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.