Izvor: Kragujevac.rs, 05.Nov.2014, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Montažne kuće za izbeglice

Do 19. decembra ove godine izbeglice koji žive na teritoriji Kragujevca mogu da podnesu prijave i potrebnu dokumentaciju, ukoliko su zainteresovani za učešće u programu pomoći rešavanju stambenih potreba donacijom montažnih kuća. Reč je o drugom potprojektu Regionalnog stambenog programa u okviru koga će biti dodeljeno 120 montažnih kuća na teritoriji više gradova širom Srbije, na osnovu sporazuma o donaciji između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije.

Uslov >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << za ovu donaciju je da potencijalni korisnik poseduje plac za gradnju u svom vlasništvu. Oni kojima kuće budu dodeljene postaće vlasnici objekata i snositi troškove priključaka za vodu i struju.

Potrebne informacije mogu se dobiti u Kancelariji poverenika za izbeglice i migracije u opštinama i gradovima u kojima se program sprovodi, kao i u Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije. Kancelarija poverenika za izbeglice i migracije u Kragujevcu nalazi se u ulici Laze Marinkovića broj 60, telefon za informacije je 352 958, a tekst Javnog poziva u kome je navedena potrebna dokumentacija i i kriterijumi za izbor korisnika ove vrste pomoći, nalazi se i na zvaničnom sajtu grada Kragujevca, na internet adresi www.kragujevac.rs.

“Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za oko 74.000 ljudi u regionu. Od ovog broja 16.780 porodica je u Srbiji, tačnije oko 45.000 ljudi“ - navedeno je u saopštenju Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

120 montažnih kuća za izbegle u Kragujevcu

Izvor: Kurir, 05.Nov.2014

KRAGUJEVAC - Izbeglice koje žive na teritoriji Kragujevca mogu do 19. decembra da podnesu prijave i potrebnu dokumentaciju za učešće u programu rešavanja stambenih problema donacijom montažnih kuća...U okviru Regionalnog stambenog projekta biće dodeljeno 120 montažnih kuća na teritoriji više...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.