Mlekara Kuč izvozi mleko u Rusiju

Izvor: Blic, 08.Maj.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlekara "Kuč" izvozi mleko u Rusiju

Mlekara "Kuč" iz Kragujevca zaključila je prvi ugovor o izvozu u Rusiju za milion dolara. Do kraja maja isporučić prve količine proizvoda, odnosno po dve ture mesečno, a svaka je vrednosti od 45.000 do 60.000 evra.

Vlasnik i direktor mlekare "Kuč" Jezdimir Kuč objašnjava da je posao u Rusiji sklopljne po dobijanju sertifikata mlekari "Kuč" za izvoz bez carine u Rusiju, Kazahstan i Belorusiju. Tu dozvolu je dobilo šest proizvodjača mleka u Srbiji.

Kuč je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naveo da je partnerska firma "Meso i mleko" iz Sankt Peterburga zainteresovana za uvoz "namaza", kačkavalja i sira tipa "feta" što je i ključni program kragujevačke mlekare, te sada nastaju uslovi za utrostručavanje kapaciteta. Prema dogovoru sa ruskim partnerom, probno će se izvoziti jogurt i

kisela pavlaka da bi se sagledale mogućnosti prodaje na ruskom tržištu.

Kuč je najavio da će mlekara koja ima 150 radnika i kapacitet dnevne prerade od 63 tone mleka, zbog novog posla uvesti drugu i treću smenu i zaposliti još najmanje 20 radnika u narednih godinu dana.

- Ovo je pravi momenat za izvozne poslove jer su vrlo teški uslovi prodaje na domaćem tržištu kod velikih lanaca i jedva se preživljava - rekao je Kuč.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MLEKARA ZAKLJUČILA PRVI IZVOZ U RUSIJU

Izvor: Kurir, 08.Maj.2011

KRAGUJEVAC - Mlekara "Kuč" iz Kragujevca zaključila je prvi ugovor o izvozu u Rusiju za milion dolara. "Do kraja maja isporučićemo prve količine proizvoda, odnosno po dve ture mesečno, a svaka je vrednosti od 45.000 do 60.000 evra", rekao je vlasnik i direktor mlekare "Kuč" Jezdimir Kuč...Ovaj...

Nastavak na Kurir...

Mlekara Kuč izvozi u Rusiju

Izvor: B92, 09.Maj.2011, 10:25

Kragujevac -- Kragujevačka mlekara Kuč zaključila je prvi ugovor o izvozu svojih proizvoda u Rusiju za milion dolara..."Do kraja maja isporučićemo prve količine proizvoda, odnosno po dve ture mesečno, a svaka je vrednosti od 45.000 do 60.000 evra", rekao je vlasnik i direktor mlekare Kuč Jezdimir...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.