Izvor: Kragujevac.rs, 05.Apr.2017, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladići kao nosioci promena za rodno ravnopravno društvo bez nasilja – Budi muško

Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade partneri su na projektu “Mladići kao nosioci promena za rodno ravnopravno društvo bez nasilja - Budi muško“ čiji je idejni tvorac Centar E8, a koji je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta.

Jedna od projektnih aktivnosti jeste i obuka/trening za mladiće uzrasta od 14 do 19 godina. Obuka se sprovodi i u saradnji sa srednjim školama u Kragujevcu, koje su uzele učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << u projektu i delegirale po 3 učenika koji će proći našu obuku.

Trening se održava u prostorijama Kancelarije za mlade grada Kragujevca u periodu od 06. do 08. aprila. Ovakvi treninzi predstavljaju interaktivne obuke korišćenjem metoda vršnjačke edukacije. Trening se sastoji od edukativnih radionica koje se bave temama: nasilja, rod i pola, rodne uloge, rodne ravnopravnosti, etiketiranje i slično. Iskusni treneri Centra E će voditi treninge, nakon čega će grupa učenika formirati “Budi muško“ klub na lokalu koji će osmišljati, planirati i realizovati javne akcije koje imaju za cilj dalje širenje i promovisanje naših osnovnih vrednosti, ideja i poruka o borbi protiv nasilja, rodnoj ravnopravnosti i zdravih stilova života.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.