Ministarstvo pravde organizuje diskusije o izmenama Ustava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2018, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo pravde organizuje diskusije o izmenama Ustava

U organizaciji Ministarstva biće održana četiri okrugla stola i to 5. februara u Kragujevcu, 19. februara u Novom Sadu, 26. februara u Nišu i 5. marta u Beogradu.

Javna rasprava u ovoj fazi rada na ustavim izmenama predviđena je da traje do 8. marta, do kada svi zainteresovani mogu ministarstvu da šalju svoje sugestije i komentare.

Nakon toga, Ministarstvo pravde će sačiniti i objaviti izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

Tekst budućih ustavnih promena biće upućen Evropskoj komisiji za demokratiju kroz pravo, poznatijoj kao Venecijanska komisija.

Vencijanska komisija je savetodavno telo Saveta Evrope i država članica EU.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Javne raspraveo o izmenama Ustava u oblasti pravosuđa

Izvor: RTS, 29.Jan.2018

Ministarstvo pravde objavilo je filnalni raspored okruglih stolova povodom Radnog teksta amandmana koje je predložilo na Ustav Srbije u oblasti pravosuđa. . U organizaciji Ministarstva biće održana četiri okrugla stola...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.