Ministarstvo nagovestilo mogućnost raskida privatizacije RTK

Izvor: N1 televizija, 13.Dec.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo nagovestilo mogućnost raskida privatizacije RTK

Kupcu Radio-televizije Kragujevac (RTK) Radoici Milosavljeviću biće naplaćena bankarska garancija u iznosu od 150.000 evra ukoliko do 21. decembra ne dostavi Ministarstvu privrede revizorski izeveštaj, saopšteno je danas.

Ministarstvo privrede je saopštilo da 21. decembra ističe naknadni rok od 30 dana koji je dalo kupcu i da će 22. decembra uslediti kontrola Ministarstva.

"Ugovor se smatra raskinutim ako kupac ni u naknadnom roku ne dostavi bankarsku garanciju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i ne poštuje obavezu raspolaganja imovinom i kapitalom", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo privrede je dodalo da po Zakonu o privatizaciji nije imalo pravnog osnova za preduzimanje mere naplate bankarske garancije i raskida kupoprodajnog ugovora pre nego što se ostavi naknadni rok kupcu, osim u slučaju neispunjavanja ugovorne obaveze da se kontinuirano proizvode medijski sadržaji.

"U vezi sa tim, očekuje se i izveštaj Regulatornog tela za elektronske medije o kontinuitetu u proizvodnji medijskih sadržaja", naveli su u Ministarstvu privrede.

Takođe je navedeno da to Ministarstvo u slučaju privatizacije RTK, kao i ostalih medija, sprovodi sve zakonom predviđene kontrole da li kupac kapitala izvršava sve preuzete obaveze.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ministarstvo najavilo mogućnost raskida privatizacije u RTK

Izvor: Beta, 13.Dec.2016

Kupcu Radio-televizije Kragujevac (RTK) Radoici Milosavljeviću biće naplaćena bankarska garancija u iznosu od 150.000 evra ukoliko do 21. decembra ne dostavi Ministarstvu privrede revizorski izeveštaj, saopšteno je danas.Ministarstvo privrede je saopštilo da 21. decembra ističe naknadni rok...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.