Mi u oktobru i dalje tugujemo

Izvor: Kragujevac.rs, 21.Okt.2015, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mi u oktobru i dalje tugujemo

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sa saradnicima danas je organizovao tradicionalni oktobarski prijem za delegacije i zvanice.

U obraćanju prisutnima gradonačelnik Nikolić je pre svega rekao da mi u oktobru osluškujemo neispričane priče. - Šta bi i kako bilo? Šta bi i ko bili da se zlo nije dogodilo? Mi u oktobru sabiramo sudbine kažnjenih na najtežu kaznu bez suda i razloga, i sećamo ih se. Mi u oktobru zovemo prijatelje da ih se setimo i oživimo uspomenu na njih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << a sahranimo ideologiju koja je smatrala da je holokaust dozvoljen na političkoj agendi. Mi se u oktobru otvaramo prema svetu i pozivamo na mir, molimo se za decu i njihovo pravo na život i sreću. Mi u oktobru i dalje tugujemo - rekao je gradonačelink Kragujevca Radomir Nikolić.

Kragujevac je i ovog 21. oktobra imao podršku prijatelja. Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Nj.E. Li Mančang iskazao je posebnu emociju koju ima prema Kragujevcu. Izrazio je i zahvalnost za nedavnu posetu delegacije Srbije na čelu sa predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem, povodom obeležavanja pobede kineskog naroda u ratu protiv Japana, a ujedno i 70-ogodišnjice završetka Drugog svetskog rata.

- Mi imamo istu emociju kao i građani Kragujevca. Nikada nećemo da zaboravimo istoriju , koja je prava lekcija od koje treba da učimo, i na osnovu toga idemo napred. Veoma smo zahvalni što je delegacija Srbije 3. septembra posetila našu zemlju i učestvovala u našem obeležavanju ovog važnog datuma - rekao je Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Nj.E. Li Mančang.

Referent za kulturu grada Ingloštata, Gabriel Engert smatra da je Kragujevac dosta stradao za vreme Drugog svetskog rata. Smatram da smo i pored toga uspeli da uz pomoć prijateljstva i poverenja napravimo dobru saradnju koja će trajati dugo. Mi ćemo uvek biti tu da damo podršku - rekao je Engert.

Prijemu su pristvovali predstavnici gradova pobratima, delegacije ambasada Kine, Nemačke, Slovačke, Francuske, Palestine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, kao i predstavnici ambasada Rumunije, Ruske Federacije i Belorusije.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Kragujevac i dalje u oktobru tuguje

Izvor: Šumadija Press, 22.Okt.2015, 12:56

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sa saradnicima juče je organizovao tradicionalni oktobarski prijem za delegacije i zvanice...U obraćanju prisutnima gradonačelnik Nikolić je pre svega rekao da Kragujevčani u oktobru osluškujemo neispričane priče...– Šta bi i kako bilo? Šta bi i...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.