Mermerni monopol!

Izvor: RTS, 03.Feb.2011, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mermerni monopol!

Komisija za zaštitu konkurencije kaznila kragujevačko preduzeće "Gradska groblja", zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu. Direktor preduzeća Dragan Radović kaže da je odluka Komisije "sramna i nekorektna".

Javno komunalno preduzeće "Gradska groblja" u Kragujevcu kažnjeno je sa dva miliona dinara, zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

Direktor tog preduzeća Dragan Radović izjavio je da je to neprimeren način za punjenje budžeta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i da je odluka Komisije za zaštitu konkurencije "sramna i nekorektna". Radović najavljuje i žalbu.

Preduzeće "Gradska groblja" prvo je državno ili javno preduzeće u Srbiji kome je uručeno rešenje Komsije za zaštitu konkurencije zbog, kako je obrazloženo, zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

Prema pisanju beogradskih medija, "Gradska groblja" su kažnjena po tužbi privatnih kamenorezaca iz Kragujevca iz prošle godine, jer njihovi nadgrobni spomenici nisu mogli da se nađu na kragujevačkom groblju.

Ističući da zaposleni u tom preduzeću nisu na budžetu, već da primaju plate iz sopstvenih izvora, radeći "jedan human i specifičan posao", Radović tvrdi da Komisija nije imala uvid u sve činjenice na koje im je to preduzeće ukazivalo.

"Komisiji smo ukazali na činjenice da su samo groblje 'Bozman' uzeli kao uzorak, a nisu obuhvatili i preostala tri gradska groblja koja su u nadležnosti preduzeća 'Gradska groblja'", naveo je direktor i dodao da je Komisiji predloženo da pogleda i podatke na grobljima u mesnim zajednicama.

Objašnjavajući da je najveća primedba Komisije da je kragujevačko preduzeće prešlo 47 odsto učešća u prodaji spomenika u odnosu na privatnike i ukupan broj spomenika, Radović je naglasio da je, prema knjigama "Gradska groblja", taj procenat ispod 40 odsto.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.