Izvor: FudbalSrbija.net, 03.Feb.2015, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mašinac uzeo Kup

03.02.2015.
MAŠINAC:6 ( 1 )
ARANĐELOVAC:4 ( 0 )
Kragujevac.Strelci:1:0 Popović 13,1:1 Mijailović 21,1:2 Danilović 21,2:2 Pajić 22,3:2 Brdar 30,3:3 Radenković 35,4:3 Cvetković 37,5:3 Matović 38,6:3 Cvetković 39,6:4 Danilović u 40.minutu.
Sportska sala Druge kragujevačke gimnazije.
Gledalaca:350
Sudije:Jakšić(Gornji Milanovac) 8,Radisavčević(Kraljevo) 8
Nagomilovanje prekršaja:Mašinac :8 (4+4),,Aranđelovac:5(2+3)
MAŠINAC:Milićević 7,5,Popović 8,Cvetković 8,5,Brdar 8,Pajić 8,Antić-,Aničić-,Gavrilović 7,5,Isailović-,Milovanović-,Mijatović -,Đorović-,Matović 8,Aksentijević 7
ARANĐELOVAC:Radulović 8,Mijailović 8,Radenković 7,5,Danilović 7,5,Janićijević 7,Milutinović 6,5,Mihailović 7,Stanišić 6,5
Igrač utakmice: Mališa Cvetković(Mašinac)
Pehar je u rukuma igrača Mašinca. U finalnoj utakmici Kupa Regiona Zapadne Srbije Kragujevčani su savladali ekipu Aranđelovca (6:4) i po prvi put u svojoj istoriji poneli vredan trofej.
U sjajnom ambijentu Druge kragujevačke gimnazije prisustvovali smo veoma uzbudljivom meču sa dosta preokreta i rezultatske neizvesnosti do samog kraja. Iako se na osnovu viđenog u prvom poluvremenu nije moglo naslutiti da nas očekuje pregršt golova, drugi deo igre doneo je potpuno drugačiju sliku.Domaći su ambiciozno otvorili susret i već u uvodnim minutima propustili izgledne šanse da stignu u prednost. Ipak, u trinaestom minutu inicijativa je pretočena u vođstvo. Nakon solo prodora Matović upošljava Popovića koji iz blizine prosleđuje loptu u mrežu. Do odlaska na odmor beležimo nekoliko prilika na obe strane, ali promena nije bilo.
Samo što je lopta krenula s centra usledio je šok za “mašince”. Brdar greši prilikom dodavanja, a Mijailović iz velike udaljenosti poravnava na 1:1 zahvaljujući neopreznoj reakciji golmana Milićevića. Kragujevčani se još nisu ni oporavili od primljenog gola, a na semaforu je pisalo 1:2. Nakon izgubljene lopte na sredini terena gosti su organizovali kontranapad, a egzekutor je bio Danilović. Prošlo je svega 60 sekundi kada je Pajić volej udarcem, posle centaršuta iz kornera, nadvisio čuvara mreže Aranđelovca, pa su stvari vraćene na početak.
Usledio je nešto mirniji deo utakmice, a do novog gola Mašinac dolazi u 30. minutu. Pajić je fauliran desetak metara iskosa od gola protivnika, dok odličnim udarcem Brdar na sebi svojstven način donosi novu radost saigračima i navijačima. Pet minuta kasnije novo izjednačenje, a u listi strelaca upisuje se Radenković nakon pasa upućenog iz auta. Sledi rasplet i čak tri gola domaćeg tima za svega tri minuta. U 37. minutu Cvetković je sjajno prošao po boku i šutem sa distance matirao Radulovića. Slična situacija odigrala se u sledećem minutu, ali ovoga puta Cvetković je u ulozi asistenta, a gol postiže Matović. Da u potpunosti obeleži završetak susreta pobrino se još jednom Cvetković posle egzekucije iz kontranapda. Poraz Aranđelovčana ublažio je Danilović nakon izuzetne akcije svog tima u poslednjim trenucima meča.Usledila je dodela pehara i veliko slavlje kako na terenu tako i na tribinama, koje su i ovoga puta bile skoro popunjene. Veliki broj kragujevačkih ljubitelja futsala koji se okupio sinoć u Drugoj gimnaziji dokaz su da ovi momci svojim radom i entuzijazmom rade istinski dobru stvar za svoj klub, a ujedno su i pravi promoteri futsala i grada Kragujevca.
Ipak, ostvareni uspeh moraće što pre biti zaboravljen, jer već za vikend sledi nastavak takmičenja u okviru Druge lige Zapad. “Mašinci” su poneli jesenje počasti, ali da bi tako bilo i u prolećnom delu šampionata potrebne su kvalitetne partije u kontinutetu. Verujemo da nas tako nešto očekuje i da će kroz dva meseca razloga za radost biti još više.
Kup je u arhivi, na redu je Prva liga.
ŽELJKO  MARINKOVIĆ

Nastavak na FudbalSrbija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FudbalSrbija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FudbalSrbija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.