Masakr u Jagodini: Osumnjičen sin?

Izvor: S media, 08.Jan.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masakr u Jagodini: Osumnjičen sin?

Mirjana Todorović (61) ubijena je na svirep način, a potom obezglavljena, juče u svojoj porodičnoj kući u samom centru Jagodine, dok je njen sin Sava (31) teško povređen i sa ubodnim ranama u predelu grudi prebačen u kragujevačku bolnicu.



Osumnjičen sin


- Ubijena je udarena dva puta u glavu tupim predmetom, najverovatnije čekićem, a nakon toga joj je odsečena, odrubljena glava i odneta na sto u kući - izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je Zoran Petrović, istražni sudija Višeg suda u Jagodini, i dodao da je reč o ubistvu kakvo taj kraj ne pamti.

- Ko god da je učinio ovaj zločin, u najmanju ruku je monstrum! Žena je izmasakrirana, a potom joj je glava odsečena, najverovatnije brusilicom, i položena na sto. Što je najgore, sve to usred dana i u sobi u prizemlju kuće, kraj kojeg su prolazili ljudi ne sluteći kakav se krvavi pir odigrava u sobi - izjavio je jedan od policajaca koji su vršili uviđaj na mestu zločina.

Jagodina: Ukupno 60 godina za ubistvo

Osuđeni na 44 godine zbog silovanja devojčice

Policija: Maloletnici žrtve trgovine ljudima

Kako Pres nezvanično saznaje, glavnoosumnjičeni za stravično ubistvo je upravo sin koji je prijavio zločin, a prema najverovatnijoj verziji, posle kraće svađe čekićem je usmrtio majku, a potom joj i odrubio glavu. Povrede na njegovom telu, odnosno ubodne rane ukazuju da se nesrećna žena najverovatnije branila i pokušavala da se zaštiti od pomahnitalog sina, dok je, da zlo bude veće, za to vreme mlađi sin Žarko, koji je za ubistvo majke saznao tek po dolasku policije u kuću, spavao u sobi na spratu.

- Ili je pokušavala da se odbrani, ili je sam sebi naneo povrede želeći i sebe da predstavi kao žrtvu čoveka koji mu je prethodno usmrtio majku. Najverovatnije je reč o ovom prvom, tako se barem priča... - rekli su gosti kafića koji se nalazi uz samu kuću, komentarišući zločin o kojem je uveliko govorila čitava Jagodina.

- Bili su dobra porodica, jedna od najstarijih i najčestitijih familija u našem kraju. Pre godinu dana mučena Mirjana je ostala udovica, suprug joj je držao prodavnicu tekstila, nisu bili prebogati, ali daleko od siromašne kuće. Međutim, kako se pričalo, sin je u međuvremenu ozbiljno zaglibio u drogu i loše društvo, i eto kako se završilo, ako je zaista on to učinio - ridala je gospođa u crnini, komšinica porodice Todorović, stojeći ispred kuće pred koju se upravo parkiralo vozilo pogrebnog preduzeća iz kojeg su radnici izneli limeni sanduk i uneli u kuću.



Nije poznat policiji


Prizor na mestu zločina bio je u najmanju ruku stravičan - kroz zavesu dnevne sobe u prizemlju jasno se na stolu videla okrvavljena glava, dok je u fotelji ležalo beživotno telo Mirjane Todorović.

Policija je duže od četiri sata vršila uviđaj na mestu događaja, dok nešto pre 20 sati pogrebnici nisu sa limenim sandukom izašli iz kuće, mada su dvojica policajaca i posle toga ostala da obezbeđuju mesto zločina.

Iako je, nezvanično najverovatnije reč o porodičnoj tragediji, Sava Todorović nije bio poznat policiji, tačnije, nije bio privođen niti osuđivan, a Centru za socijalni rad nikada nije bilo prijavljivano eventualno porodično nasilje u familiji Todorović.

(P R E S S)

Foto: Pres
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.