Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinika Tepić traži ostavku Lončara

Marinika Tepić iz kluba samostalnih poslanika zatražila je danas ostavku ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara, jer su podaci iz zdravstvenog kartona Violete Cvetković iz Kragujevca objavljeni u tabloidu.

Ona je apelovala i na poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da što pre reaguje i u skladu sa zakonom zaštiti Violetu Cvetković i inicira pokretanje internog postuka na pedijatriji u Kragujevcu i odeljenju ginekologije u tom gradu, koje je jedino >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << imalo podatke iznete u tabloidu.

Tepić je navela da je tablod kršeći Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i sve tačke Novinarskog kodeksa otpočeo "hajku" na tu ženu objavljujući njene najličnije, najintimnije podatke iz zdravstvenog kartona koje može da poseduje samo ambulanta, odnosno zdravstvena ustanova u Kragujevcu.

"Ovo je jezivi zločin između tabloida i državne ustanove zdravlja. Smatram da momentalnu ostavku treba da da Lončar. Ta žena je u svojoj sredini prokažena", rekla je Tepić i ocenila da Lončar nije smeo uopšte ni biti izabran za ministra.

Ona je podsetila da je Cvetković na društvenoj mreži objavila snimak koji je sačinila u ambulanti pošto, kako je navela nije bilo primljeno njeno bolesno dete na pregled. Posle toga objavljen je tekst o njoj u tabolidu u kom su izneti podaci iz njenog ginekološkog zdravstvenog kartona.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.