Maksimović načeo, a Zdravković dokrajčio Bečejce

Izvor: KGsport.info, 23.Mar.2019, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maksimović načeo, a Zdravković dokrajčio Bečejce

Fudbaleri Radničkog 1923 pobedili su danas na „Čika Dači“ ekipu Bečeja 1918 u 28. kolu Prve lige Srbije sa 2:0 (1:0), i tako dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja osigurali mesto u plej-ofu.
Kragujevčani su od samog starta utakmce bili bolji rival na terenu i zasluženo su došli do vrednih bodova golovima Đorđa Maksimovića i Nemanje Zdravkovića. Ono što je takođe važno, jeste podatak da su posle tri uzastopne utakmice bez trijumfa na svom terenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << „crveni“ konačno zabeležili pobedu pred svojim navijačima, koji su im i danas tokom svih devedeset minuta davali „vetar u leđa“.
Puleni Dejana Nikolića su od prvog minuta pravili konstantan pritisak na zadnju liniju Bečeja u želji da što pre dođu do vođstva. Gosti su u početku uspešno odolevali, ali je nakon vodećeg gola u režiji Maksimovića sve išlo lakše za Kragujevčane.
Fudbaleri Radničkog 1923 pred početak današnje utakmice Prva opasnost pred golom Bečejaca viđena je u 4. minutu, kada je Lukić ubacio loptu, a Maksimović za delić sekunde zakasnio da je zahvati i prosledi u mrežu.
Pet minuta kasnije beležimo i dobar udarac Tomislava Todorovića sa dvadesetak metara, ali je lopta završila pored stative. Nedugo zatim je i Vujasin pokušao sa distance, ponovo bez željenog efekta.
U 16. minutu prva ozbiljnija prilika za goste. Rakić je oduzeo loptu Kovačeviću na polovini Radničkog, zatim pokušao da uposli Aleksića, ali je Lazar Raičević na vreme istrčao i sprečio protivničkog igrača da dođe do lopte.
Fudbaleri Bečeja nisu uspeli da izbegnu poraz na „Čika Dači“ Varjačić je 20. minutu dobro probio po desnoj strani i ubacio loptu pred gol Bečeja, gde Lukić iz teške pozicije nije uspeo da je zahvati na željeni način, pa je ona završila iznad gola.
Lepo su Kragujevčani kombinovali i u 30. minutu. Kovačević je odložio loptu do Popovića koji se pravovremeno ubacio po levoj strani, usledio je oštar udarac levog beka Radničkog iz trka, ali je lopta završila van okvira gola.
U 37. minutu još jednom su zapretili gosti. Dražić je dobro uočio Avdića na drugoj stativi, koji je iz povoljne pozicije šutirao pored stative.
Konačno, u 39. minutu kapitulirala je odbrana Bečeja. Kovačević je započeo akciju, Popović kratko odigrao do snalažljivog Maksimovića, koji je bio brži od svojih čuvara i „bocnuo“ je loptu dovoljno da ona završi iza leđa gostujućeg golmana Nemanje Radovića. Bio je ovo šesti gol mladog napadača Radničkog 1923 u prolećnoj polusezoni, koji je nakon jednog kola pauze nastavio da rešeta mreže prvoligaških timova.
Đorđe Maksimović nastavio svoj golgeterski niz ovog proleća Poslednju priliku u prvih 45 minuta utakmice imao je Jovan Lukić, koji udarcem sa nekih petnaestak metara udaljenosti nije uspeo da ozbiljnije ugrozi golmana Bečeja.
Trener gostiju Dušan Bajić je usled negativnog rezultata na poluvremenu bio primoran da što hitnije reaguje, pa je već na samom startu drugog dela susreta napravio dvostruku izmenu, ubacivši u igru visokog Tomčića i Filipa Bajića.
Međutim, sve nade stratega gostiju da njegova ekipa može da se rezultatski vrati u igru potonule su u 57. minutu, kada su „crveni“ duplirali vođstvo. Kovačević je dobro izveo korner, a Nemanja Zdravković nadvisio odbranu Bečeja i glavom prosledio loptu u mrežu za 2:0.
Nemanja Zdravković je duplirao prednost Radničkog na današnjoj utakmici Nakon drugog pogotka Kragujevčana, ritam igre je znatno splasnuo. Učenici Dejana Nikolića su malo „spustili gas“, čuvajući snagu za poslednja dva kola, dok su gosti bili bili prilično jalovi u pokušajima da ugroze gol domaćina.
Vredi pomenuti pokušaj Petrića u 65. minutu sa desetak metara iz gužve, ali je to bio lak plen za Raičevića. Šest minuta kasnije, posle greške Kovačevića, Tomčić je proigrao Mirkova, koji je iz dobre pozicije tukao ka golu, ali je lopta zakačila Varjačića i završila u korneru.
Poslednju priliku da makar dođu do počasnog pogotka gosti su imali posle prekida u sudijskoj nadoknadi vremena, ali je Raičević još jednom pokazao da poseduje izuzetne reflekse i loptu je prebacio preko prečke.
„Crveni“ po završetku utakmice proslavili pobedu i plasman u plej-of RADNIČKI 1923 – BEČEJ 1918 2:0 (1:0)
KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 2000
Sudija: Aleksandar Živković (Niš)
Pomoćnici: Stefan Vojnić (Boljevac), Jasmina Zafirović (Vranje)
Strelci: Maksimović u 39. i Zdravković u 57. minutu
Žuti kartoni: Ostojić, Petrović (Radnički 1923), Radić, Mirkov, Bajić (Bečej 1918)
RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Popović, Petrovi, Ostojić, Zdravković, Kovačević (od 76. Aleksijević), Maksimović, Todorović (od 68. Ilić), Vujasin (od 85. Grbović), Lukić.
BEČEJ 1918: Radović, Radić, Stanojev, Dražić, Kragović, Mirkov (od 73. Matijašević), Petrić, Mandić (od 46. Bajić), Rahić, Aleksić, Avdić (od 46. Tomčić)
Radnički se nakon današnje pobede nad Bečejem vratio na četvrtu poziciju, i sa 48 osvojenih bodova i teoretski je osigurao učešće u plej-ofu, dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja.
Fudbaleri kragujevačkog prvoligaša već u sredu putuju za Kruševac, gde će odmeriti snage sa domaćim Trajalom, da bi u nedelju, 31. marta, na svom „Čika Dači“ ugostili Teleoptik, u utakmici poslednjeg 30. kola.
M. P.
Foto: N. Kotlajić

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Nikolić: „Presudio naš kvalitet“

Izvor: KGsport.info, 23.Mar.2019

Nakon završetka utakmice 28. kola Prve lige Srbije između Radničkog 1923 i Bečeja 1918, koja je okončana pobedom Kragujevčana rezultatom 2:0 (1:0), u prostorijama kluba sa „Čika Dače“ održana je konferencija za medije na kojoj su se pripadnicima sedme sile obratili treneri Dejan Nikolić...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.