(MAPA) OVIM PUTEM JE UROŠ SEJAO SMRT: Terorista iz Mladenovca rešetao bez milosti - nije birao u koga puca!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2023, 21:49

(MAPA) OVIM PUTEM JE UROŠ SEJAO SMRT: Terorista iz Mladenovca rešetao bez milosti - nije birao u koga puca!

Dajemo detaljnu mapu kretanja osumnjičenog tokom krvavog pira.

Uroš B. (21) ubio je osam, a ranio 14 osoba u jezivom krvoproliću u okolini Mladenovca, drugom koje je šokiralo Srbiju za manje od 48 sati. Napad se desio u četvrtak oko 23 sata, u trouglu sela Malo Orašje, Dubona i Šepšin.

Napadač je zatim kidnapovao taksistu i naterao ga da ga odveze u selo Vinjište kod Kragujevca, gde se osumnjičeni sakrio u ujakovoj kući.

Srbija je za 48 sati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ostala zavijena u crno, najmlađa žrtva Uroša B. imala je samo 15 godina.

Napadač je svoj krvavi pir otpočeo u selu Malo Orašje, u opštini Smederevo. Sve se odigralo sinoć malo pre ponoći. Napadač je u ovom selu ubio petoro ljudi, kada je izašao iz kola i osuo rafal oko grupe koja je sedela oko logorske vatre.

On je, kako se sumnja, ubio u selu iz automatske puške i pištolja M.M. (18), A.M. (18), N. M. (15), L.M. (20) i N.S. (21), koji su se okupili da bi proslavili rođenje deteta.

Nakon toga napdač je seo u automobil i krenuo ka selu Dubona koje pripada opštini Mladenovac, a nalazi se samo desetak kilometar južno do Orašja. Tamo je, nakon svađe u školskom dvorištu ubio policajca M.P. (20), njegovu sestru i još jednog mladića.

Nakon što je završio masakr, krenuo je ka selu Šepšin, nekoliko kilometara severozapadno od Dubone, gde mu se gubio svaki trag.

Policija je u međuvremenu blokirala sve prilaze u i iz ta tri sela. Ubzo je stiglo i pojačanje u vidu helikopterskih jedinica, koje su češljale teren i tražile napadača, koji je ipak uspeo da umakne! Osumnjičeni Uroš B. pobegao je ka Kragujevcu, nakon što je kidnapovao taksistu, trudnicu i još jednog putnika u njegovom vozilu. Trudnicu je izbacio iz vozila, a pretpostavlja se da ih je poštedeo jer mu je ponestalo municije.

Nakon osam časova pronađen je i uhapšen u selu Vinjište, gde se krio kod rodbine. Sin je vojnog lica, a kod njega je pronašena veća količina oružja i municije.

Pre samog hapšenja, u mestima Dubona i Malom Orašju, Šepšinu, policija nije dozvolila izlaz, proveravane su sve napuštene kuće i skrivena mesta kako bi se pronašao ubica. U tom trenutku motiv masakra nije bio poznat, ali su poznati detalji o ubici.

Napdač ima dosije zbog krađa i napada na službeno lice, kao i prekršajnu prijavu po Zakonu o držanju oružja. Sumnja se da je tokom bekstva menjao automobile.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Sve vesti o terorističkom napadu u Mladenovcu čitajte klikom OVDE.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.