Luka Karadžić osuđen na dve i po godine zatvora

Izvor: Studio B, 27.Maj.2011, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Karadžić osuđen na dve i po godine zatvora

Brat haškog optuženika Radovana Kradžića, Luka Karadzić osuđen je danas pred Višim sudom u Kragujevcu na dve i po godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna devojka.

Predsednica Višeg suda u Kragujevcu Zorica Đurić rekla je agenciji Beta da je presuda nepravosnažna i da je Karadžić optužen za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnom posledicom.

Luka Karadžić ima pravo žalbe Apelacionom sudu u roku od 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dana od dana kada se presuda dostavi strankama u postupku.

Postupak je trajao oko šest godina. Tokom njega su promenjena tri sudska veća, a četvrto veće formirano nakon nove mreže sudova je donelo odluku.

Luka Karadžić je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće 14. jula 2005. godine na putu u Gornjoj Trnavi kod Topole u kojoj je poginula 20-godišnja Branislava Rebić.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.