Lider prejak za Kragujevčanke

Izvor: KGsport.info, 18.Feb.2019, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider prejak za Kragujevčanke

Košarkašice Radničkog 2016 pretrpele su peti poraz u Drugoj ženskoj ligi Srbije ove sezone i to na gostovanju lideru, ekipi Ljubovije, rezultatom 59:75 (18:13, 9:19, 18:22, 14:21).
Kragujevčanke su dobro otvorile meč, dobile prvu četvrtinu, ali su na startu drugog perioda upale u napadačku krizu, što je domaćin iskoristio da preuzme vođstvo i na poluvreme ode sa pet poena prednosti (32:27).
Držale su učenice Vesne Despotović rezultatski priključak tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << većeg dela treće deonice, ali nisu imale snage da preokrenu rezultat u svoju korist. Košarkašice Ljubovije su svaki nalet gošći uspele da odbiju, pa su u završnu četvrtinu ušle sa prednošću od devet poena (54:45).
Sredinom poslednjeg kvartala Kragujevčanke su upale u novu napadačku krizu, puna četiri minuta nisu uspele da dođu do poena, pa je domaći tim za to vreme ostvario ogromnu rezultatsku prednost, koju je konvertovao u konačan trijumf.
Briljirala je Vera Janjić, koja je upisala 35 poena, uz 11 skokova i 8 asistencija, a odličnu podršku imala je u Milici Karetić koja je utakmicu okončala sa 21 postignutim poenom.
Minela Mehović bila je jedina svetla tačka u kragujevačkom timu sa 29 postignutih poena.
Radnički 2016 je nakon ovog poraza ostao na petoj poziciji sa 17 bodova.
U 13. kolu Kragujevčanke su slobodne, pa će imati dosta vremena da se pripreme za narednu utakmicu, koju igraju 2. marta protiv Srbobrana na svom parketu.
Foto: Marko Lazarević
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Ekonomac ubedljiv u "Čairu", šampion savladao Vinter sport sa 7:1

Izvor: JužneVesti.com, 19.Feb.2019, 13:48

Mnogo bolje od 18:2 iz jesenjeg dela sezone, ali i dalje nedovoljno dobro da se ugrozi šampion, protekao je meč između Vinter sporta i kragujevačkog Ekonomca u hali “Čair”. Utakmica 13. kola Prve futsal lige, pred oko 500 gledalaca, završena je rezultatom 7:1, a Nišlijama je ovo bio prvi poraz...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.