Legende kragujevačkog boksa  - inspiracija mladim takmičarima

Izvor: Kragujevac.rs, 04.Dec.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legende kragujevačkog boksa - inspiracija mladim takmičarima

Bokserski klub Radnički ove godine obeležava 75 godina postojanja. Tim povodom, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti Boris Kovačević organizovao je prijem za članove i rukovodstvo jednog od najtrofejnijih kragujevačkih klubova.

Obeležavanje jubileja bila je prilika za podsećanje na same početke i osnivanje kluba, ali i slavnu istoriju koju su ispisali asovi poput Dragoslava Jakovljevića, Zorana Didanovića, Mirka Puzovića, Ljubomira Marjanovića i mnogih drugih. Istorija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << ove plemenite veštine predstavljena je u monografiji koju su danas predstavnici Bokserskog kluba Radnički poklonili Borisu Kovačeviću.

Bokserski klub Radnički je jako uspešan sportski kolektiv. Svi znamo koliko tradicije i istorije postoji kada je u pitanju ovaj klub i želimo da klub nastavi da okuplja mlade naraštaje. Takođe želimo da negujemo ravnopravan odnos kada je u pitanju Radnički ali i ostali bokserski klubovi koji takođe beleže značajne rezultate - rekao je član Gradskog veća Boris Kovačević.

Prijemu je prisustvovao i Slavko Sorgić, višestruki prvak Jugoslavije i jedan od najuspešnijih trenera kragujevačkog kluba, koji je izrazio nadu da će Bokserski klub Radnički i ubuduće imati nove šampione.

Potrudićemo se da opravdamo bogatu istoriju kluba i nadamo se da će mladi takmičari ponovo donositi medalje sa svetskih i evropskih šampionata. Želeo bih da ovi mladi sportisti prepoznaju ono što je u boksu pozitivno kako bi tradicija nastavila da živi na najbolji mogući sportski način - istakao je predsednik BK Radnički Jovan Rvović.

U okviru ovog jubileja Bokserski klub Radnički organizovaće Reviju boksa u nedelju, 6. decembra u hali Jezero.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Boks: Legendarnih 75 godina Radničkog

Izvor: Šumadija Press, 05.Dec.2015, 13:19

Bokserski klub Radnički ove godine obeležava 75 godina postojanja...Tim povodom, Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti organizovao je prijem za članove i rukovodstvo jednog od najtrofejnijih kragujevačkih klubova...Obeležavanje jubileja bila je prilika za podsećanje...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.