LANČANI SUDAR: Žena poginula, troje povređenih kod Kragujevca

Izvor: Kurir, 29.Jul.2013, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LANČANI SUDAR: Žena poginula, troje povređenih kod Kragujevca

Slađana A. (35) je poginula dok je N.A. (17) zadobio teške, a Nebojša A. (38) lakše povrede kada je "pežo", kojim je upravljao Radisav A. (69) udario u "zastavu" u kojoj su se nalazili povređeni i nastradala žena

KRAGUJEVAC - Jedna žena je poginula, a tri osobe su povređene, od kojih je jedan maloletnik, u lančanom sudaru koji se dogodio sinoć oko 22 sata na auto-putu Kragujevac-Batočina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kod mesta Jovanovac, rečeno je u kragujevačkoj policiji.

Kragujevačka policija saopštila je da je Slađana A. (35) iz Kragujevca, putnik u vozilu "zastava 128", podlegla povredama na mestu udesa.

U istom vozilu bili su i N.A. (17) koji je zadobio teške telesne povrede opasne po život i Nebojša A. (38) koji je zadobio lake telesne povrede, navedeno je u saopštenju u kome se dodaje da je u tom udesu povređeno pet osoba.

Nesreća se dogodila kada je vozilo "pežo 307", kojim je neprilagođenom brzinom upravljao Radisav A. (69) iz Kragujevca, naletelo na zadnji deo "zastava 128" za čijim upravljačem je bio Mališa A. (36), takođe, iz Kragujevca.

Oba vozila kretala su se smerom od Batočine ka Kragujevcu i kada je "pežo 307" udario u "zastavu 128" taj automobil je udario u metalni kolobran, dok se "pežo" prevrnuo na krov.

Policija navodi da se o stepenu povreda Mališe A. i putnika iz vozila kojim je on upravljao Zorana S. (59) iz Kragujevca lekari još nisu izjasnili.

Vozač "pežoa" Radisav A. lakše je povređen, određena mu je mera zadržavanja u trajanju od 48 sati i on će u toku dana, uz krivičnu prijavu, biti sproveden istražnom sudiji Osnovnog suda zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

"Povrede više organa ima sedamnaestogodišnjak, dok su druge dve osobe zadobile povrede donjih ekstremiteta", izjavio je zamenik direktora Hitne pomoći Aleksandar Kličković.

Portparol Kliničkog centra Vanja Đorđević rekla jeda su sve tri povređene osobe sinoć dovezene u Urgentni centar, da su sada sa stabilnim funkcija i pod stalnim nadzorom lekarskih timova.

"Dva pacijenta su u toku noći i jutra podvrgnuta hitnim hirurškim intervencijama zbog teških povreda trbuha", rekla je Đorđević.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.