Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2017, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Neprimeren zahtev da tužilac obrazlaže odluku o napadu na novinare

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas u Kragujevcu da je neprimereno da bilo ko, pa čak i novinarska udruženja traže obrazloženje od Republičkog tužioca zašto je određeno tužilaštvo donelo odluku.

Novinarska i medijska udruženja uključena u Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara zatražili su danas da se hitno, najduže u roku od 10 dana, održi sednica tog tela kojoj će prisustvovati i republički javni tužilac Zagorka Dolovac.

"Niko ne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << može da traži, niti od sudije, niti od tužioca da obrazlože svoju odluku, sve što imaju govore u obrazloženju odluke, niti može bilo ko da ih komentariše", rekla je Kuburovićeva.

Ona je ocenila da su, s druge strane, državni organi posvećeni kada je reč o procesuiranju svih prijava koje se odnose na napade na novinare.

"To ne govorim samo kao političar već i kao član Državnog veća tužilaca i upoznata sam da je republički tužilac donela uputstvo o hitnom postupanju kada je reč o napadima na novinare. Doneta su i posebna uputstva koja se odnose na evidentiranje svakog napada na novinare i potpisan poseban protokol između tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova", rekla je Kuburović.

Ona je izrazila uverenje da postoji posvećenost pravosudnih organa u procesuiranju, a zašto je doneta odluka u konkretnom slučaju napada na novinare na inauguraciji predsednika, smatra da je dovoljno ono što je rečeno u obrazloženju.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kuburović: Novinari ne mogu da traže obrazloženje tužioca

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2017

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je u Kragujevcu da je neprimereno da bilo ko, pa čak i novinarska udruženja traže obrazloženje od Republičkog tužioca zašto je određeno tužilaštvo donelo odluku...Novinarska i medijska udruženja uključena u Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.