Kuburović: Nacrt ustavnih amandmana najesen u Skupštini

Izvor: Beta, 26.Jul.2018, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Nacrt ustavnih amandmana najesen u Skupštini

Ministarstvo pravde Srbije će do kraja avgusta završiti svoj deo posla i uputiti Vladi Srbije na usvajanje nacrt ustavnih amandmana, najavila je danas ministarka Nela Kuburović. Ministarka je kazala u Kragujevcu da očekuje da će se predlog amandmana tokom jeseni biti u skupštinskoj proceduri.Kuburović je rekla da je obaveza Ministarstva i Vlade da ustavne amandmane usklade s nedavnim mišljenjem Venecijanske komisije, a i procedura izmene Ustava je komplikovana."Vlada prvo treba da uputi predlog Narodnoj skupštini da se uopšte pristupi izmeni Ustava, treba da se postigne dvotrećinska većina u parlamentu. I tek kada parlament prihvati izmenu Ustava, može da se govori o budućim ustavnim amandmanima", kazala je Kuburović i dodala da će Skupština organizovati javno slušanje i javnu raspravu o tome."Nadamo se da ćemo do kraja godine biti u mogućnosti da iznesemo predloge na glasanje koji, takodje, treba da budu usvojeni sa dvotrećinskom većinom i nakon toga potvrdjeni od strane gradjana na referendumu", kazala je ministarka."Ustav je samo osnova za donošenje budućih zakona", kazala je Kuburović koja uskoro očekuje i druge novine jer "veliki set zakona u oblasti pravosudja treba da se menja i uskladi".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Potpisan ugovor o izgradnji Palate pravde u Kragujevcu za 25 miliona evra

Izvor: Beta, 26.Jul.2018

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i predstavnici austrijske firme "Štrabag" potpisali su danas ugovor o izgradnji Palate pravde u Kragujevcu u kojoj će biti 11 pravosudnih organa sa 800 zaposlenih.Rok za izgradnju zgrade od 23.000 kvadratnih metara je tri godine i dva meseca, a cena 25 miliona...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.