Krivična prijava protiv Veroljuba Stevanovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2015, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava protiv Veroljuba Stevanovića

Gradski javni pravobranilac podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića zbog sumnje da je izvršio višemilionske pronevere ili malverzacije u otuđenju gradskog građevinskog zemljišta.

Krivična prijave podneta je Specijalnom tužilaštvu u Beogradu, zbog sumnje da je više lica bilo uključeno u malverzacije, rekao je danas na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Nikolić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najavio da će protiv bivšeg gradonačelnika biti podnete još dve krivične prijave.

"Javni pravobranilac je podneo krivičnu prijavu protiv Veroljuba Stevanovića zbog sumnje da su vršene malverzacije u procesu otuđenja gradske imovine u periodu od 2006. do 2009. godine. Smatramo da je više lica uključeno a šteta po grad je više milionska i to u evrima", izjavio je Radomir Nikolić- gradonačelnik Kragujevca.

Sa druge strane bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović tvrdi da osnove za prijavu nema i da je ovo jasan politički potez pred izbore jer Nikolić hoće da skreće pažnju sa sebe i svoje neodgovornosti kao gradonačelnika.

"Nije to uradio javni prvobranilac nego vrli, mladi, neiskusni i bahati gradonačelnik koji se ni u šta nije razumeo, niti se razume jer nikada ništa nije ni radio, a ovo je smešno. Moraće taj vrli gradonačelnik da objasni u nekom sudskom procesu koji će biti, kako sam ja to kriminalac", kaže Veroljub Stevanović, predsednik inicijativnog odbora "Zajedno za Šumadiju".

Stevanović je istakao i da se zna o kojoj se parceli radi i da je to plac prodat "Merkuru" odnosno "Validusu", za koji je grad morao da vrati novac, jer je investitor odustao od gradnje dok su rešavani imovinski sporovi.

On je naglasio i da je, nakon izvršne odluke suda, uz prisustvo pravobranioca, grad sklopio veoma povoljan sporazum o vraćanju novca, "kao i da je aktuelna vlast učestvovala u plaćanju šest od ukupno 10 rata tog duga".

Stevanović je dodao da bi, "da nije bilo nasilne promene izborne volje Kragujevčana, grad danas izgledao znatno bolje, odnosno da bi bile realizovane brojne investicije u infrastukturu, a loše stanje u javnom sektoru prevaziđeno".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Krivična prijava protiv bivšeg gradonačelnika Kragujevca

Izvor: Studio B, 18.Avg.2015

Gradski javni pravobranilac podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića zbog sumnje da je izvršio višemilionske pronevere ili malverzacije u otuđenju gradskog građevinskog zemljišta...Krivična prijave podneta je Specijalnom tužilaštvu u Beogradu,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.