Kragujevčanka na čelu Krovne organizacije mladih Srbije

Izvor: Kragujevac.rs, 31.Mar.2016, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevčanka na čelu Krovne organizacije mladih Srbije

Kragujevčanka Jelena Milanović, predsednica omladine JAZAS-a iz Kragujevca, odnedavno se nalazi na čelu Krovne organizacije mladih Srbije. Reč je o savezu koji okuplja 90 omladinskih organizacija sa teritorije čitave Srbije i bavi se zastupanjem interesa mladih, učešćem u procesima donošenja odluka koje su od značaja za mlade na nacionalnom nivou i analizom javnih politika. Tim povodom, prijem za Jelenu Milanović u zgradi Gradske uprave organizovao je Obrad Turković, pomoćnik gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << za informisanje i unapređenje položaja mladih.

Zaista ćemo se truditi da sada kao KOMS delujemo i kreiramo nacionalnu politiku za mlade i da je preko strateških partnerstava spuštamo na lokalni nivo, a grad Kragujevac će svakako biti značajan partner u ovom procesu. Kragujevac je kao grad poslednjih godina zaista poboljšao situaciju kada je reč o omladinskoj politici, kreirajući i Lokalni akcioni plan za mlade, raspisujući konkurs za omladinske organizacije čije rezultate očekujemo. KOMS ne deluje toliko na lokalnom nivou, više se bavi politikom zagovaranja na nacionalnom nivou i to je zapravo kanal preko kog omladinske organizacije mogu da deluju na ministarstva i ostale institucije koje deluju na nacionalnom nivou - kaže Jelena Milanović.

KOMS će u narednom periodu nastaviti sa kampanjom «Misli na mlade» koja se tiče zapravo uključivanja mladih u procese donošenja odluka, a cilj je, kako objašnjava Milanovićeva da ubede sva ministarstva i Vladine kancelarije da naprave agendu za mlade, jer mladi nisu prioritet samo Ministarstva omladine i sporta nego i svih ostalih ministarstava.

Ja bih rekao da je ovo kruna rada, posle godinu dana izgradnje sistema omladinske politike u gradu Kragujevcu. Ja ću vas podsetiti da je Kragujevac grad koji je lider u tom pogledu i mi smo jedini grad koji ima poseban konkurs koji se odnosi na omladinske organizacije. Posebno mi je drago to što je naša Kragujevčanka, Jelena Milanović, predsednica omladine JAZAS-a Kragujevca postala predsednica Krovne organizacije mladih koja je najreferentnija organizacija u Srbiji i ono što nam je posebno drago je da je ona u ovom procesu izgradnje omladinske politike na lokalnom nivou bila jedan od ključnih aktera, i kao učesnik u izradi Lokalnog akcionog plana za mlade. Mi na neki način ovo doživljavamo kao zajednički uspeh i nadam se da ćemo njenu poziciju koristiti kao instrument da unapredimo poziciju mladih u gradu Kragujevcu kaže Obrad Turković.

Grad Kragujevac će biti jedan od partnera KOMS-a u osnivanju regionalnih krovnih organizacija mladih i to će biti jedan od prvih konkretnih koraka ove saradnje.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.