Kragujevčani oduševljeni bioskopom

Izvor: B92, 01.Apr.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevčani oduševljeni bioskopom

Bioskop "Cineplexx" u Kragujevcu, koji je otvoren pre desetak dana u tržnom centru "Plaza", do sada je imao više od 15.000 posetilaca

Prema rečima Slađane Milojević, menadžeke za odnose sa javnošu kompanije "Cineplexx Srbija", u tom periodu prikazana su dvadeset tri filma, od kojih su četiri domaća ostvarenja: "Žućko - priča o Radivoju Koraću", "Crna Zorica", "Šešir profesora Koste Vujića" i "Ustanička ulica".

Tokom prva tri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana, kako je ranije saopšteo, filmove u ovom bioskopu pogledalo je više od dve i po hiljade Kragujevčana. Trenutno je najgledaniji film "Šešir profesora Koste Vujića", koji je za desetak dana imao oko 3.000 gledalaca, kazala je Milojević.

Bioskop u Kragujevcu deo je velike evropske porodice Cineplexx multipleksa, čije je sedište u Beču. Prvi takav bioskop u Srbiji otvoren je u Beogradu u decembru 2011. godine.

Od početka ove godine sa radom je počelo još nekoliko bioskopa u Srbiji. Nedavno je renoviran novobeogradski bioskop "Fontana” a otvorene su i bioskopske sale u Požegi i Nišu. Prema najavama iz Ministarstva kulture do kraja godine u Srbiji će biti otvoreno više od dvadeset novih bioskopa.

Kakva je situacija sa bioskopima u Vašem gradu?
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.