Kragujevčani obeležili Dan grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2015, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevčani obeležili Dan grada

Kragujevčani su obeležili Dan grada u znak sećanja na Đurđevdan 1818. godine kada je Miloš Obrenović ovaj grad proglasio prestonicom Srbije. Već tradicionlano se Dani grada obeležavaju karnevalom koji je i ovaj put najviše obradovao najmlađe.

Šarenu đurđevdansku povorku predvodili su kragujevački bajkeri, a ulicama grada provozale su se i poznate Zastavine "fiće"’. Ipak najviše pažnje privlačili su maskirani mališani iz kragujevačkih osnovnih škola i vrtića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su željno iščekivali izbor za najlepšu masku karnevala.

Na već tradicionalnom dečijem karnevalu, pored najmlađih uživali su i svi Kragujevčani koji su došli da vide veselu povorku.

Nedostatak novca u gradskoj kasi nije uticao na uspešno održavanje ovogodišnjeg karnevala.

"Krajnji rezultat je ova pešačka zona, ove ulice Kragujevca prepune dece u šarenim kostimima i oni su zapravo motiv. Za nas nije bilo novca ni prethodnih godina, nije ga bilo ni ove godine. Mi sve što radimo, radimo zahvaljujući ličnim kontaktima", rekla je direktorka Gradske turističke organizacije Snežana Milisavljević.

Na jedan dan ulice Kragujevca oživele su pod nogama mališana koji su prošetali svoje maske, družili se, takmičili i ulepšali Dan grada.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.