Kragujevčani na krilima Lešića srušili Zmajeve

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Okt.2013, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevčani na krilima Lešića srušili Zmajeve

RADNIČKI – OLIMPIJA 81:66 (15:14, 23:20, 22:13, 21:19)
Dvorana: Jezero. Gledalaca: 2500. Sudije: R. Vojinović, Rutešić, Vovk.
RADNIČKI: Sili, Janković, Lešić 26, Jović 9, Stevanović 3, Mlađan 2, Kalinić 4, Jaru 11, Dimić 2, Balmazović, Jevtović 9, Marinović 15.
OLIMPIJA: Rupnik, Marineli, Joksimović 12, Brodnik, Salin 8, Gailijus 8, Bubnić 5,     Vladović 3        , Omić 11, Augustus, Drobnjak 14, Stifeson >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 5.
Sava Lešić nije bio starter protiv Olimpije, ali je partijom za čistu desetku poslao „zmajčeke” kući bez pobede u ABA ligi posle pet kola.
Nezaustavljiv je bio Lešić, pogađao iz svih mogućih situacija, sve poene postigavši u prve tri deonice.
Veliku podršku imao je u Marku Marinoviću, u ovom meču „drugara sa klupe“, koji je asistencijama uporno hranio svoje saigrače. Kada su njih dvojica raspoloženi kao što je to bilo večeras, retko ko ima šansu protiv Radničkog.
Nepravedno bi bilo sve zasluge svesti na učinak tandema najiskusnijih, iako su se njih dvojica najviše istakli u fazi napada.
Međutim, činjenica da je četa Miroslava Nikolića, osim u drugoj deonici, i na ovom meču uspela da odbranom potpuno poremeti nimalo slabog rivala, da su gotovo svi kao jedan leteli po parketu, bacali se za svaku loptu, porazili protivnika i u broju skokova, govori da je tim, a ne pojedinci Ljubljančane ostavio u velikim brigama pred nastavak sezone.
REZULTATI PETOG KOLA ABA LIGE:
Cibona – Cedevita 66:5
Zadar – Mega Vizura 75:81
Radnički – Olimpija 81:66
Krka – Igokea -:-
Nedelja:
MZT – Partizan NIS u 17
Široki – Budućnost u 19
Ponedeljak:
Crvena zvezda Telekom – Solnok u 20,30

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.