Kragujevački Bus plus izazvao ogromne gužve

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2019, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevački Bus plus izazvao ogromne gužve

Ogromne gužve u šalter sali Agencije za saobraćaj u Kragujevcu prisutne su još od početka meseca, kada je u tom gradu počeo da se primenjuje novi, elektronski, sistem naplate karata u gradskom prevozu, prenosi televizija N1.

Kako N1 navodi Agencija za saobraćaj u Kragujevcu jedino je uplatno mesto u centru grada na kome građani mogu da zamene kartice za prevoz čime bi ih vožnja i dalje koštala 70 dinara, jer u suprotnom bi putnici morali da kupe kartu kod vozača, po >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ceni od 150 dinara.

"Totalno je nepotrebno potrošeno 50 miliona dinara, na ugradnju tih Bus plus sistema. Pedeset konduktera je ostalo bez posla u Kragujevcu. Stvaraju se nenormalne gužve, jer je GAS obećala 80 prodajnih mesta za kartice", rekao je za N1 službenik Ognjen Savić.

Načelnik saobraćaja obećava da će novi sistem u potpunosti biti implementiran do kraja maja, a kartice je, kaže, već moguće kupiti i na 50 kioska.

"Ne bih ja to nazvao busplusom. To je sasvim novi brend E-KG. To je naša kartica za gradski prevoz. Jesu, jesu veliki redovi. To se može videti. Mnoge društvene mreže su to objavile. Radnicima se ništa ne duguje. Plate su redovne, u Gradskoj agenciji za saobraćaj", rekao je za N1 načelnik sektora saobraćaja i komercijale u GAS Aleksandar Popović i dodao da su svi kondukteri još u sistemu i da niko od njih nije dobio otkaz.

Kragujevačka opozicija upitala je lokalnu vlast zašto se uvodi sistem koji su njihove kolege u Beogradu svojevremeno nazivale "pljačkom građana" i to rade sa istom firmom koja je posao razvila i u prestonici, kao i upitali šta je tačno plaćeno 50 miliona dinara.

"Ovaj kragujevački busplus uvodi se u momentu kada su stajališta u prigradskim naseljima devastirana ili uopšte i ne postoje. Nekada su naprednjaci bili protiv beogradskog, a evo sada smo svedoci da uvode kragujevački busplus", rekla je predsednica Narodne stranke u Kragujevcu Gordana Šošić.

Član gradskog veća za komunalnu delatnost Vladimir Maksimović, jedini ovlašteni da govori na ovu temu, trenutno nije u Srbiji, pa nije mogao da odgovori na pitanja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.