Izvor: RTS, 11.Feb.2021, 22:14

Kragujevac proverava diplome svih u gradskoj upravi, otkazi za one sa lažnim akademskim zvanjima

Gradska uprava Kragujevca, prva u Srbiji, poslala je Ministarstvu prosvete na proveru diplome svih zaposlenih. Cilj je da se utvrdi verodostojnost diploma, stručnost i kompetencija zaposlenih koji su u službi građana.
Nema zaštićenih, kažu u gradskoj upravi. Na proveri su sve diplome - od pomoćnih radnika do funkcionera, i to ne bez razloga. Postoji sumnja da su neke možda stečene na nezakonit način, kupljene ili falsifikovane.

"Postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << informacije, kako od starne zaposlenih, tako i od građana Kragujevca i hteli smo da stavimo tačku na tu priču. Neće proces biti završen samim tim već u narednom periodu, svakako pre zasnivanja radnog odnosa ili postavljanja funkcionera na funkciju, u obavezi su zaposleni koji se time bave, da izvrše proveru diploma", kaže Sanja Tucaković, članica GV Kragujevca za lokalnu samoupravu.
Na proveru verodostojnosti, resornom ministarstvu poslato je oko 600 diploma sa podacima o stručnoj spremi i obrazovnoj ustanovi u kojoj je stečena. Ko sedi u zgradi grada, treba da znaju i građani, koji ih plaćaju.
Koliko je kragujevačka administracija kompetentna i da li su pravi ljudi na pravom mestu znaće se posle provera u ministarstvu prosvete.
Stop lažnim diplomama, kažu u gradskoj upravi značiće i otkaz za sve one za koje se utvrdi da su ih nelegalno stekli ili u neakreditovanim obrazovnim ustanovama.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.