Izvor: RTS, 29.Nov.2022, 17:33

Kragujevac, protest bivših radnica Berteksa zbog neisplaćenih zarada

Zbog nesiplaćenih zaostalih zarada, bivše radnice kragujevačkih fabrika tekstila "Berteks" protestovale su u centru Kragujevca.
Otpuštenim radnicima turske fabrike u Kragujevcu isplaćene su otpremnine i troškovi prevoza za tri meseca.

Iako su im poslodavci obećali izmirenje svih dugovanja do 25. novembra, nakon što su protestovale sredinom meseca, krajem prošle nedelje isplaćeni su im samo otpremnine i prevoz ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne i zaostale zarade za septembar i oktobar i nadokande za korišenje godišnjeg odmora.
Turska fabrika "Berteks" zatvorena je a objekat u kome se nalazila je stavljen na prodaju. Sredinom oktobra otpušteno je stotinak radnika, uglavnom žena.
Violeta Stojanović koja je Berteksu radila četiri i po godine kaže da su im ostali dužni zarade, doprinose i nadoknadu za godišnji odmor.
"Bili smo strpljivi ali više ne možemo da čekamo". Po njenim rečima, ako im menadžment turske fabrike ne isplati dugovanja do sutra, 30. novembra do 15 sati, ponovo će se okupiti ispred firme u 15.30 časova.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na protestu otpuštene radnice turske fabrike Berteks zatražile isplatu zarada

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2022

Radnice turske fabrike "Berteks" u Kragujevcu, koje su dobile otkaz posle zatvaranja proizvodnje, održale su danas posle podne protest u centru grada zbog neisplaćenih zarada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.