Izvor: Kragujevac.rs, 19.Dec.2016, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac najuspešniji u promociji dobrovoljnog davanja krvi

Kragujevac je ove godine na predlog Instituta za transfuziju krvi Srbije poneo titulu najuspešnijeg grada u promociji i realizaciji dobrovoljnog davanja krvi. Svečana dodela nagrada i priznanja održana je u sali Skupštine grada Beograda a u ime grada Kragujevca priznanje je primila Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog krsta Kragujevac.

Priznanje dodeljeno gradu Kragujevcu odnosi se na organizaciju i broj akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << dobrovoljnog davanja krvi u toku zimske i letnje kampanje ove godine.

Prema rečima predstavnika Crvenog krsta Kragujevac svest o važnosti ovog humanog čina iz godine u godinu se unapređuje i poboljšava. Najbolje o tome govore činjenice da je u toku akcije letnje kampanje za jedan dan prikupljeno 162 jedinice krvi, a da je već sada, u odnosu na isti period prošle godine, prikupljeno 120 jedinica više.

Crveni krst Kragujevac brojem akcija i partnerskim podržavanjem akcija drugih udruženja, organizacija i ustanova, motiviše građane za dobrovoljno davanje krvi, ali, prema rečima predstavnika kragujevačkog Crvenog krsta, ova humana delatnost poslednjih godina unapređuje se i raste zahvaljujući podršci Grada Kragujevca i sredstvima koje Grad izdavaja za motivaciju srednjoškolaca, studenata i svih drugih građana u oblasti davalaštva krvi.

Grad Kragujevac je ove godine od Crvenog krsta Srbije dobio priznanje “Najhumaniji grad“ jer je, posle Požarevca, u Kragujevcu prikupljen najveći broj jedinica krvi.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.