Kragujevac domaćin Prvenstva Evrope 2018 u karateu

Izvor: Kragujevac.rs, 14.Jul.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac domaćin Prvenstva Evrope 2018 u karateu

U zgradi Gradske uprave potpisan je Sporazum o organizaciji Prvenstva Evrope 2018 u karateu između Grada Kragujevca i Karate  - JKA Šotokan Saveza Srbije kojim se potvrđuje da će Kragujevac biti domaćin prvenstva 2018. godine u periodu od 25. do 27. maja.

Čast je i privilegija da grad Kragujevac bude domaćin ovako prestižnom takmičenju, a s obzirom na to da je ovo šampionat evropskog karaktera očekujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << i veliki broj takmičara što će privući pažnju mladih ljudi da se posvete zdravom stilu života. Takmičenja i manifestacije ovog tipa predstavljaju svojevrsnu afirmaciju sporta i veštine, rekao je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada i dodao da je karate veština kojom se postiže jaka disciplina, samokontrola i posvećenost a uz njih je zagarantovan uspeh. Sve to utiče na zdrav život društva i to su vrednosti koje treba da se promovišu. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini ali i da ćemo postići zapažene rezultate - rekao je Petrašinović, predsednik Skupštine grada.

Zahvaljujući se u ime Karate Saveza Srbije gradu Kragujevcu i predstavnicima koji su prepoznali važnost sporta i veštine kao što je karate i pružili podršku u organizaciji, Vukoman Oliver Tomić, predsednik Šotokan Saveza Srbije je rekao da je održavanje ovakvog takmičenja promocija grada i da, što se tiče same organizacije, Savez ima iskustva ali da je podrška domaćina uvek neophodna. Grad je spreman i ima kapaciteta i što se tiče smeštaja i drugih uslova koji su neophodni za održavanje manifestacije ovog tipa, rekao je Tomić.

U ime grada Kragujevca Sporazum je potpisao Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta a u ime Karate - JKA Šotokan Saveza Srbije, Vukoman Oliver Tomić, predsednik karate federacije.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.