Kragujevac dobio donaciju od pet specijalizovanih vozila

Izvor: Kragujevac.rs, 08.Maj.2017, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac dobio donaciju od pet specijalizovanih vozila

Zahvaljujući saradnji sa Spasilačkom organizacijom Ujedinjenog Kraljevstva i Blaythswod Care iz Škotske, koja je započeta pre dve godine, u Kragujevac je stigla donacija od pet vatogasnih i jednog sanitetskog vozila.

Osim donacije, u narednih pet dana na poligonu u prostoru Kneževog arsenala biće organizovana i praktična obuka za vatrogasce spasioce sa područja Šumadijskog upravnog okruga i Bajine Bašte koja će, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << takođe, dobiti jedno od vozila iz donacije. Obuku koju realizuje stručni tim Spasilačke organizacije iz Velike Britanije, prema rečima Zorana Kočovića načelnika Uprave za varedne situacije proći će i predstavnici civilne zaštite kao i zaposleni u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Saradnja je intenzivirana u proteklih godinu dana - rekao je pozdravljajući polaznike obuke Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika Kragujevca i vođa Radne grupe za saradnju sa Spasilačkom organizacijom Ujedinjenog Kraljevstva. Momčilović je podestio da je pre nešto manje od godinu dana na ovom istom mestu organizovana praktična i teorijska obuka profesionalnih lica i dobrovoljaca za delovanje prilikom saobraćajnih nezgoda i požara. Pored toga, Britanci su tada donirali i četiri palete specijalizovane opreme koja je vredna nekoliko desetina hiljada evra.

Verujem da će se naša saradnja nastaviti i u narednom periodu i da ćemo ostvariti značajne rezultate. Jer, pored tehnike koju su nam donirali, izuzetno je značajna i razmena znanja i iskustava sa kolegama iz Britanije. Čast nam je i zadovoljstvo da je Kragujevac prvi grad u Srbiji sa čijim je spasilačkim timovima započeta saradnja.

Zahvaljujući se članovima Spasilačkog tima iz Ujedninjenog Kraljevstva, Momčilović je izrazio nadu da će saradnja biti od obostrane koristi jer su znanja i veštine koje poseduju naši timovi dobili najvišu ocenu prilikom prethodne obuke.

Inače, oprema koja je stigla u Kragujevac značajno će unaprediti mobilnost ekipa i omogućiti da se brže stiže do mesta intervencije odnosno požara. Vrednost donacije je oko 200 000 evra, a zvanična primopredaja biće upriličena ovih dana.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.