Kragujevac dobija Palatu pravde

Izvor: N1 televizija, 17.Jan.2017, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac dobija Palatu pravde

Ministarstvo pravde Srbije je dobilo građevinsku dozvolu za izgradnju zgrade Palate pravde u Kragujevcu, u kojoj će biti svi pravosudni organi u tom gradu, saopštilo je Ministarstvo.

Zgrada će biti izgrađena u blizini Pravnog i Ekonomskog fakulteta. Grad Kragujevac je juče tu parcelu, od dva hektara, bez naknade preneo u javnu svojinu države.

U novoj zgradi će biti 11 pravosudnih organa - Apelacioni, Viši i Osnovni sud u Kragujevcu, Apelaciono javno tužilaštvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Više javno i Osnovno javno tužilaštvo, Apelacioni prekršajni i Prekršajni sud, Privredni i Upravni sud i Državno pravobranilaštvo, koji zapošljavaju oko 800 ljudi.

Previđena vrednost radova je 21,5 miliona evra, a izgrađnja će biti finansirana sredstvima fondova EU IPA.

Ministarstvo pravde koje u Kragujevcu koristi zgradu od 5.193 kvadratna metra na Trgu Radomira Putnika, koji ima status nepokretnog kulturnog dobra od izuzetnog značaja, pokrenuće inicijativu da Vlada Srbije taj objekat ustupi Gradu Kragujevcu za potrebe budućeg muzeja, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Građevinska dozvola za Palatu pravde u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 18.Jan.2017, 12:29

Ministarstvo pravde dobilo je građevinsku dozvolu za izgradnju zgrade Palate pravde u Kragujevcu, u kojoj će biti smešteni svi pravosudni organi u tom gradu - navodi se na sajtu tog Ministarstva...Novi objekat u kome će biti smešteno svih 11 pravosudnih organa u Kragujevcu biće izgrađen na parceli...

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.