Kragujevac bi sledeće godine trebalo da dobije Palatu pravde

Izvor: RTS, 05.Jun.2020, 16:09

Kragujevac bi sledeće godine trebalo da dobije Palatu pravde

Premijerka Ana Bnabić posetila je u Kragujevcu lokaciju na kojoj se gradi Palata pravde, radove na ulici Lepenički bulevar i tržnicu koja će biti rekonstruisana do kraja godine.
Izgradnja nove zgrade pravosudnih organa gradi se na parceli od dva hektara koju je obezbedio grad Kragujevac. Vrednost radova iznosi blizu tri milijarde dinara koje su izdvojene iz budžeta Republike Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Na površini od oko 25.000 kvadrata biće smešteno 24 sudnice i 74 kabineta u kojima će raditi 800 zaposlenih.
"Ova zgrada će služiti da unapredimo vladavinu prava u Srbiji, da imamo veću efikasnost, više suđenja, da i građani i privreda ranije dobiju pravdu", rekla je Ana Brnabić. 
Lepenički bulevar je najveća i najoštećenija ulica u gradu a trenutno se izvode radovi na trasi od dva kilometara i 300 metara, rok za završetak radova je 45 dana. A rekonstrukcija pijace jedna je od najskupljih investicija u Kragujevcu i koštaće 293 miliona dinara.
"Podzemna garaža, osvežava se zgrada, grade se mlečni paviljoni sa nastrešnicom koji će pokriti ceo blok", rekao je Radomir Nilolić, gradonačelnik Kragujevca.
Kragujevačka Palata pravde je najveća pravosudna zgrada u Republici Srbiji, posle Palate pravde u Beogradu, finansirana je iz republičkog budžeta sa 25 miliona evra, a po rečima premijerke Ane Brnabić biće izgrađena u septembru 2021.  što je pre očekivanog roka.
Auto-put Kragujevac-Batočina, Data centar, Javna garaža, sve su to projekti koji će biti realizovani ove godine u septembru, rekla je premijerka.
Konkretni rezultati svih projekata koje su do sada realizovali Kragujevčani će moći da osete krajem 2020, a posebno 2021. godine, rekla je Brnabićeva.
Centar izvrsnosti u Kragujevcu, u okviru kojeg bi trebalo da se nalaze Centar za istraživanje na matičnim ćelijama i Banka za matične ćelije, pauziran je jer su kako kaže raskinuli ugovor i menjaju sada izvođače radova.
Do kraja godine imaju u planu i da završe prve dve zgrade za pripadnike službe bezbednosti i tada planiraju da predaju ključeve od stana.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.