Kragujevac: Stanje se normalizuje, 80 lica iseljeno

Izvor: Večernje novosti, 27.Maj.2014, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: Stanje se normalizuje, 80 lica iseljeno

KRAGUJEVAC - Posle jučerašnjeg nevremena, u Kragujevcu se danas stanje normalizuje, sve škole rade i grad se uredno snabdeva strujom i vodom, izjavio je zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Zoran Jovanović. Naglašavajući da se radi na sređivanju ulica koje je bujična voda prekrila kamenom i rizlom, Jovanović je rekao da se gradski prevoz odvija po predviđenom redu vožnje, i napomenuo da je oštećen asfalt ka naselju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Ilićevo. "Preliminarne podatke o broju poplavljenih objekata kao i drugu štetu trebalo bi da imamo do 14 časova kada će zasedati Štab za vanredne situacije", rekao je Jovanović. On je naveo da je ukupno 80 lica iseljeno iz svojih kuća, koje su u nižim zonama grada, kao i da su u najvećem broju smešteni u hali "Šumadija sajma", dok je njih 11 u Gerontološkom centru. Komandir Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac Nenad Milošević je izjavio da su tokom noći imali 23 intervencije, kao i da su spasili 18 osoba iz poplavljenih automobila, koji su u nevremenu zatekli u nižim zonama grada. "Imali smo dosta posla na crpljenju vode iz podruma, čiji je nivo bio od 20 centimetara pa i do jedog metra", rekao je Milošević i dodoa da su vodu ispumpavali iz podruma Kliničkog centra, Studentskog doma, Eparhijskog doma... U Kragujevcu je jutros sunčano, a tokom jučerašnjeg nevremena, praćenog jakom kišom i udarima vetra i do 60 kilometara na sat, u gradu je za dva sata, palo 53 litara kiše po metru kvadratnom. Najteža situacija i najviše poplavljenih objekata je u naseljima Bresnica, Ilićevo i Beloševac.POPLAVLjENO 15 DOMAĆINSTVA NA TERITORIJI KRUŠEVCANa teritoriji Kruševca, u naseljenim mestima Petina, Dvorane i delu Slatine, juče je poplavljeno 15 domaćinstava usled novih padavina na toj teritoriji, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije. Kako je rekao Dušan Todorović, usled dejstva Radarskog centra Kruševac sa 120 protivgradnih raketa u periodu od 12 do 18 časova, "oblak je bio sabijen" i na malom prostoru palo je oko 15 litara kiše. Bujični potoci uz namerno zatvaranje propusta poplavili su oko 15 domaćinstava koja su bila niža od glavnog puta. Na terenu su bili pripadnici vatrogasno-spasilačkog bataljona, policije, mesnih zajednica sa građevinskom mehanizacijom. Šteta je velika, pre svega u poljoprivredi, a uništeni su i makadamski putevi.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radovi na sanaciji štete

Izvor: Kragujevac.rs, 27.Maj.2014

Štab za vanredne situacije grada Kragujevca ubrzano radi na sanaciji posledica velikog nevremena – kazao je zamenik komandanta Štaba Zoran Jovanović. Danas su u punom kapacitetu, angažovanjem teške mehanizacije, počeli radovi na sanaciji štete u Stragarima..

Nastavak na Kragujevac.rs...

Aktivnosti na preduzimanju preventivnih mera

Izvor: Kragujevac.rs, 27.Maj.2014

Nakon olujnog nevremena koje je juče zahvatilo grad Kragujevac, sve aktivnosti usmerene su na evakuaciju lica koja su u svojim stambenim objektima pretrpela štetu – rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije..

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.