Izvor: Danas, 09.Okt.2014, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: SNS pridobila većinu

Kragujevac - Nakon gotovo dvogodišnjih pokušaja, u kragujevačkoj gradskoj skupštini formirana je nova većina, predvođena Srpskom naprednom strankom i njenim ovdašnjim čelnikom Radomirom Nikolićem.

Inicijativu za sazivanje sednice Skupštine grada po hitnom postupku, na kojoj će se raspravljati o poverenju predsednika SG Saše Milenića, a time i gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, potpisala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << većina, odnosno 44 od ukupno 87 odbornika u kragujevačkom gradskom parlamentu.

Potpredsednik Skupštine grada Milan Urošević, koji je i predsednik ogranka SPO, obavestio je juče javnost da su inicijativu SNS, SPS i DS za smenu aktuelne gradske vlasti podržali Jedinstvena Srbija, PUPS i SPO. Jedinstvena Srbija, PUPS i SPO do juče su činili deo vladajuće većine, okupljene oko „Zajedno za Šumadiju“ i njenog lidera Veroljuba Stevanovića. Inicijativa sa sazivanje sednice SG po hitnom postupku, prema oficijelnoj najavi, trebalo je da bude podneta tokom jučerašnjeg dana.

Predsednik Skupštine grada Saša Milenić izjavio je juče da su kragujevački gradski parlament i odbornici izloženi stahovitim i opasnim pritiscima. Kragujevački odbornici su, prema njegovim rečima, prinuđeni da od države brane ustavno i zakonsko pravo na lokalnu samoupravu. Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović juče nije želeo javno da se oglašava.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.