Kragujevac: Raspisan konkurs za projekte crkava

Izvor: B92, 23.Feb.2021, 14:53

Kragujevac: Raspisan konkurs za projekte crkava

Grad Кragujevac objavio je Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata za organizacije i zajednice u oblasti vera na teritoriji Кragujevca za 2021. godinu.

Sredstva za realizaciju u iznosu od sedam miliona dinara planirana su Odlukom o budžetu grada Кragujevca za ovu godinu, a raspoređena su Programom rasporeda sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa za grad Кragujevac, piše RTK.

Pravo na podnošenje prijave, kao i pravo na dobijanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i korišćenje sredstava po Кonkursu imaju crkve i verske zajednice, verske organizacije, kao i verske institucije koje su registrovane u skladu sa Zakonom o crkvama i verskim zajednicama.

Predlozi projekata verskih zajednica moraju da se odnose na prioritetne oblasti – unapređenje verske slobode, prosvete, kulture.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za verske zajednice, Mirko Čikiriz, pozvao je zainteresovane da se pijave za budžetska sredstva u skladu sa zakonskim odredbama.

Ipak, za mnoge građane je nepoznanica koliko verskih konfesija ima u gradu.

Verske zajednice, crkve, organizacije i institucije koje planiraju da apliciraju za budžetska sredstva moraju potrebnu dokumentaciju da dostave u tri primerka u jednoj koverti.

Svi podaci mogu se preuzeti na zvaničnoj internet stranici Grada Кragujevca ili u Gradskoj upravi za društvene delatnosti i poslove sa građanima.

Кonkurs je otvoren 30 dana, a završava se 12. marta 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iz budžeta Kragujevca 17 miliona dinara za projekte u oblasti kulture

Izvor: B92, 23.Feb.2021

Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa, projekata i manifestacija u kulturi iz budžeta Grada Kragujevca za 2021. godinu raspisan je 22. februara...Za te namene grad Kragujevac je u ovoj godini opredelio 17 miliona dinara...Kriterijumi i merila za ocenu projekata koji mogu biti izabrani...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.